Blog

Blog
Întrebare pentru interviu: Ce salariu vă doriți?

Comments (0) - Uncategorized

Întrebare pentru interviu: Ce salariu vă doriți?

Deși majoritatea întrebărilor puse în cadrul unui interviu vor să dezvăluie modul în care veți munci în climatul intern al companiei respective, există și întrebări mai practice, cum ar fi: „Ce salariu vă doriți?”

Suma de bani pe care o veți câștiga este cu siguranță importantă. Angajatorul știe că vă doriți un salariu corect, care să vă ofere o compensație bună pentru munca pe care o veți presta. Totuși, această întrebare este pusă pentru a verifica câteva lucruri. În primul rând, intervievatorul vrea să afle dacă sunteți de fapt interesați de munca pe care o veți face. În al doilea rând, el vrea să se asigure că suma de bani pe care o doriți nu iese din ceea ce sunt dispuși să plătească.

Focus

Există mai multe moduri de răspuns la această întrebare pentru a arăta că ați fi o valoare pentru organizație, indiferent cât de mult ați fi plătiți:

  • Dați un interval de salariu în loc de o sumă fixă.
  • Faceți câteva cercetări înainte, pentru a afla cât câștigă alți oameni în această poziție.
  • Reiterați-vă dorința de a lucra în această companie și pe această poziție.
  • Ocoliți întrebarea dacă este pusă prea devreme în timpul interviului. Vreți să dați un salariu care este potrivit pentru competențele și experiența voastră, dar a da o estimare prea mare vă poate elimina de pe listă.

Greșeli

Această întrebare are tendința de a prinde pe picior greșit mulți candidați, așa că ar fi mai bine să evitați aceste erori comune:

  • Nu dați un salariu prea mare, dar nici unul prea mic.
  • Evitați să spuneți că banii nu sunt importanți pentru voi. (Intervievatorul va ști că mințiți.)
  • Nu vorbiți de salariu și de beneficii decât dacă intervievatorul le-a menționat primul.
  • Nu lăsați impresia că salariul pe care-l cereți este bătut în cuie. Este important să păreți flexibili la un interviu de recrutare, astfel încât, la discuția despre salariu menționați că doriți să vă negociați salariul exact atunci când vi se oferă poziția.

Exemplu de răspuns

A discuta despre salariu este cu dus și-ntors la un interviu, așa încât cadrați-vă răspunsul cam așa:

„Eu caut un salariu între …atât și …atât. Totuși sunt flexibil și aș dori să discutăm mai în detaliu atunci când îmi veți oferi această poziție. Mai mult decât orice sunt motivat de această poziție și mi-ar place să lucrez în companie.”

Trebuie să vă folosiți de interviu pentru a vorbi despre cât de calificați sunteți pentru acea poziție și, dacă sunteți cei mai buni oameni pentru job, un angajator ar trebui să dorească să vă ofere un salariu corect.

Alte articole:

Cum întoarceți în favoarea dumneavoastră un interviu de recrutare care merge prost?

Simpatia și pozitivitatea vă măresc șansele de reușită

Cum vă dezintoxicați de comunicarea electronică

Sunteți siguri că v-ați ales jobul potrivit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *