Blog

Blog
Întrebare la interviu: Care ar fi cele trei lucruri pozitive pe care le-ar spune despre dumneavoastră ultimul șef?

Comments (0) - Uncategorized

Întrebare la interviu: Care ar fi cele trei lucruri pozitive pe care le-ar spune despre dumneavoastră ultimul șef?

A înțelege ceea ce se află cu adevărat în spatele unei întrebări la interviul de recrutare este cheia furnizării unui răspuns puternic. Aceste întrebări sunt adesea intimidante, dar este posibil să le folosiți înțelesul ascuns în avantajul vostru.

Întrebarea din titlu poate fi înșelătoare, dar de fapt este foarte directă. Nu vă lăsați intimidați de menționarea șefului anterior. Ei vor să afle care vă sunt punctele forte și cum vă prioritizați calitățile cele mai importante. Iar răspunsul vostru trebuie să ofere înțelegerea ambelor aspecte.

Focus

Chiar dacă abilitățile pe care le expuneți sunt cea mai importantă parte a întrebării, nu trebuie să neglijați tonul și atitudinea în timp ce răspundeți. Aceste sfaturi ar trebui să vă ajute:

  • Fiți unici. Găsiți ceva de pus pe masă ce nu poate aduce niciun alt candidat. Vreți să ieșiți în evidență.
  • Fiți onești. Nu vă îngrijorați cu ceea ce vrea să audă recrutorul. Autenticitatea ajunge departe.
  • Fiți specifici. Caracteristicile mai puțin vizibile sunt mai bune decât „un om care muncește din greu” sau „un angajat de succes”.
  • Este în regulă să vă dezvăluiți. Este o excelentă oportunitate pentru a vă vinde. A fi suficient de îndrăzneți este acceptabil.

Greșeli pe care trebuie să le evitați

Evitați capcanele în care cad cei mai mulți. Alegeți-vă cuvintele cu grijă și vă veți elibera de aceste greșeli:

  • Nu exagerați. A trage de adevăr nu este suficient de subtil pentru un director de resurse umane care aude destule răspunsuri la această întrebare.
  • Evitați lipsa de pregătire. Trebuie să intrați la interviu știind care sunt cele mai bune calități ale voastre. Chiar dacă nu este pusă această întrebare, va fi benefic să le aveți proaspete în minte.
  • Nu citiți din CV. Răspunsurile voastre trebuie să fie mult mai personale decât calitățile puse în CV.
  • Nu vă lăudați. Vă vindeți pe voi înșivă, așa că este în regulă să fiți îndrăzneți. Dar asta nu înseamnă să dați pe dinafară.

Exemplu de răspuns

Ar trebui să aveți răspunsuri specifice pentru experiența voastră și industria respectivă. Ca exemplu, un răspuns puternic ar putea să arate așa:

„La ultimul loc de muncă aveam o reputație puternică de angajat bine informat. Am memorat multe lucruri și oamenii mă foloseau aproape ca pe o enciclopedie. Și nu am avut nicio problemă cu constrângerile de timp. Nu am întârziat niciodată și nici nu am ratat vreun termen. Bineînțeles, cred că șeful meu ar adăuga și că mă descurcam foarte bine cu clienții.”

Alte articole care poate v-au scăpat:

Idei preconcepute despre fericirea la locul de muncă

Cum îi faceți pe membrii echipei să vină pregătiți la ședințe

Când vă pierdeți slujba, vă păstrați valoarea profesională

Principalii factori care contribuie la lipsa de satisfacție la locul de muncă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *