Blog

Blog
Întrebare pentru interviu: Care este cel mai important lucru pe care l-ați învățat în școală?

Comments (0) - Uncategorized

Întrebare pentru interviu: Care este cel mai important lucru pe care l-ați învățat în școală?

Chiar dacă această întrebare permite discuția despre cunoștințele voastre, intenționează în același timp să extragă informații despre procesul de gândire și prioritățile dumneavoastră. În timp ce poate fi dificil să îngustezi orice listă de opțiuni la cea mai importantă selecție, răspunsul vostru vă poate scoate în evidență aseturile și modul în care se aliniază cu misiunea și nevoile companiei.

Răspunsul vostru îl informează pe intervievator despre valorile și caracterul vostru, împreună cu competențele dobândite. El trebuie să emane autoîncredere și să-l influențeze pe recrutor pentru a avea încredere că sunteți valoros pentru compania sa.

Focus

Răspunsul dumneavoastră trebuie să includă un set de competențe specifice sau concepte mai largi:

  • Făceți-vă temele înainte de interviu; asigurați-vă că aveți competențele necesare pentru responsabilitățile și cerințele jobului.
  • Evidențiați-vă meritele aduse de educație în relația cu compania și poziția pentru care dați interviul.
  • Alegeți un răspuns care arată puternice calități personale și profesionale.
  • Fiți clari în privința modului în care ați evoluat, pornind de la ceea ce ați învățat și până la ultima experiență în sistemul de învățământ.

A fi puși să alegeți una dintre cele mai importante opțiuni poate fi o provocare, dar vă dă șansa de a vă arăta valoarea, dar și prioritățile.

Greșeli

Orice întrebare care conține comparative absolute ca „cel mai mult” sau „cel mai puțin” conține potențiale capcane:

  • Nu stați prea mult pe gânduri și nu începeți răspunsul cu formulări de genul „Este o întrebare bună.”
  • Evitați să induceți idea că educația dumneavoastră nu mai este relevantă. Nu vă distanțați de aceasta spunând că nu vă mai amintiți.
  • Dați suficientă informație pentru a răspunde la întrebare, dar nu deviați prea mult pe chestiunile tangente. O întrebare care conține cuvintele „cel mai” necesită un răspuns concentrat.
  • Rămâneți departe de latura socială a școlii; concentrați-vă pe cea academică și profesională. Această întrebare îi arată recrutorului cum vă folosiți experiențele de învățare, lăsând timp timp pentru orice altceva mai dorește să afle despre voi.

Exemplu de răspuns

Un răspuns puternic la această întrebare poate suna cam așa:

„Cel mai important lucru pe care l-am învățat a fost să accept și să răspund unui feedback. Critica pe care am primit-o de la colegi și profesori mi-a accelerat creșterea. A fost o provocare să-mi prezint munca celorlalți și să le ascult opiniile, dar am înțeles rapid că fie comentariile lor erau pozitive ori evidențiau nevoia de îmbunătățire, acestea aveau intenția de a mă ajuta să devin mai capabil și mai eficient. Aceste experiențe m-au învățat de asemenea să-i critic pe alții folosind un limbaj care se concentrează pe calitate și obiective comune, evitând comentariile care ar putea fi interpretate ca personale sau deplasate.”

Educația este una dintre caracteristicile cele mai importante din CV, iar această întrebare vă dă șansa de a o conecta cu munca pe care doriți să o faceți, chiar dacă ați completat-o cu ceva timp în urmă.

Alte articole:

Cercetarea operațională ca instrument ajutător în luarea deciziilor

Ce înseamnă să fii lider inovator în ziua de azi

Managementul critic și alte moduri de a demotiva

Cauze ale eșecului în căutarea unui loc de muncă pe care trebuie să le eliminați

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *