Blog

Blog
Nu copiați în privința culturii organizaționale

Comments (0) - Uncategorized

Nu copiați în privința culturii organizaționale

O replică a celui mai faimos vapor „care nu putea fi scufundat” și care a lovit un iceberg și… s-a scufundat în prima sa călătorie pe 15 aprilie 1912, omorând 1.503 oameni, va fi lansată și va face prima sa călătorie în 2022. Să sperăm că, spre deosebire de originalul său, va face multe călătorii după aceea.

Dar la 40.000 de tone, 840 de cabine pentru 2.400 de pasageri și 900 de membri ai echipajului, poate considerat un pic cam mic de către pasageri, în comparație cu mega navele de croazieră din ziua de azi.

Promisiunea este de a realiza o replică deplin funcțională, arătând practic identic cu originalul din 1912 – cu excepția faptului că va avea destule bărci de salvare pentru toți pasagerii, împreună cu sisteme moderne de evacuare.

Spre deosebire de originalul construit la Belfast, Titanic II este în construcție în… China.

Replica culturii organizaționale – Nu copiați!

Au crezut că Titanicul este un vapor care nu se poate scufunda. Și nu a fost pregătit pentru momentul fatal din 15 aprilie 1912 când, așa cum știți cu toții, avest vas de croazieră s-a scufundat după ciocnirea cu un iceberg.

Cultura organizațională este ca un iceberg, cu cele mai multe lucruri ascunse dincolo de suprafața vizibilă.

Afacerile care încearcă să copieze cultura altor companii, fără a înțelege complet elementele ascunse – dincolo de suprafața organizațională – sunt adesea sortite eșecului. Ei pot replica aspectele vizibile ale culturii, dar nu acele procesele nevăzute.

Crearea unei culturi organizaționale de mare angajament ia ani. Nu poate fi făcută printr-un simplu proces de „copy/paste”, ca în cazul navei Titanic II. Cultura este specifică și atașată unei organizații, datorită leadershipului, a amestecului de angajați și a timpului.

Alte articole care s-ar putea să vă placă:

Alte competențe critice pentru viitor

Cum să răspundeți unui comportament agresiv la serviciu

Reușita unui interviu de recrutare prin Skype

Instrumente în managementul schimbării

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *