Blog

Blog
Patronii microîntreprinderilor sunt fericiți, dar cu ce preț?

Comments (0) - Uncategorized

Patronii microîntreprinderilor sunt fericiți, dar cu ce preț?

Acesta este rezultatul unui studiu condus de Opinion Way pentru American Express referitor la calitatea vieții patronilor de microîntreprinderi. Meseria de patron îi face să înflorească pe cei care au făcut această alegere, dar cu prețul sacrificiilor la adresa calității și igienei vieții. Da, patronii de microîntreprinderi sunt fericiți, dar cu ce preț?

Alimentația, somnul, stresul sunt impactate

Repercursiunile asupra igienei vieții sunt importante, mai ales că ele sunt măsurate în imediat și se acumulează în decursul anilor. Viața cotidiană a conducătorilor suferă. Adesea, fără a-și da seama, își schimbă alimentația, fie că mănâncă lucruri prea bogate la prânzurile de afaceri, fie că sare peste mese. 25% dintre patronii intervievați recunosc degradarea alimentației lor, datorată mai ales ritmului muncii lor. 6 din 10 sar peste o masă într-o zi supraîncărcată, ceea ce se întâmplă cel puțin o zi pe săptămână. Acești patroni cu zilele cu adevărat pline, adesea stresante au nopți mai scurte sau mai puțin odihnitoare. O treime dintre cei intervievați dorm mai puțin bine, iar 2 din 3 atribuie acest somn prost în mod direct activității lor profesionale susținute, cu atât mai dur dacă mai au și responsabilitatea salariaților din întreprindere.

O meserie care penalizează viața personală

A deveni patron implică pentru mulți renunțarea la o parte a vieții personale, cum ar fi întâlnirile cu prietenii, practicarea unui hobby sau a face sport. Activitățile de timp liber devin, mai ales la început, parte congruentă, iar activitatea fizică este neglijată, ceea ce ne duce la primul punct relativ la igiena vieții și sănătate. 2 conducători din 3 favorizează viața profesională în detrimentul celei familiale și amicale, mai ales cei cu vârsta sub 34 de ani, pentru că aceasta corespunde perioadei de lansare a afacerii proprii. Petrecând mai puțin timp cu anturajul lor intim, îi încarcă totuși cu preocupările și problemele lor. Este cazul a 76% dintre ei, favorizând în majoritate familia pentru descărcarea poverii de patroni. O minoritate (un pic mai mult de 1 din 10) își păstrează stresul de patroni pentru ei. Activitatea sportivă este marea sacrificată din viața patronilor de microîntreprindere, chiar dacă aceasta le-ar permite să se decontracteze. 84% dintre ei renunță din lipsă de timp.

Patroni fericiți totuși

În mod paradoxal, asceste inconveniente care se acumulează într-un moment în care au nevoie de toată energia lor fizică și mentală, nu-i împiedică să fie fericiți, ci din contră. 8 din 10 se consideră înfloritori în viața profesională. Iar acest sentiment de bunăstare este puternic, în ciuda faptului că în ochii lor funcția de patron nu este valorizată cum ar merita. 2 din 3 nu se simt puși în valoare când ies în societate sau în anturajul lor. Este ceea ce spune Cristophe Brouttier, Vice Președinte pentru piețele prifesionale și microîntreprinderi la American Express: „Astăzi, vorbim încă puțin despre activitatea cotidiană și viața patronilor de microîntreprinderi. Este esențial să fim atenți ca acele „costuri ascunse” ale meseriei să nu afecteze activitatea zilnică a patronilor.”

Articole complementare:

Scuzele la serviciu sau cum să spuneți „Îmi cer scuze” când ați dat-o-n bară

Alte 10 definiții pentru leadership

Care sunt conducătorii cu cele mai multe like-uri pe Facebook?

Când mă fac mare, voi fi comercial!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *