Blog

Blog
Una dintre întrebările cele mai utilizate în interviuri – Care este cel mai important lucru pe care cineva care vrea să înceapă această carieră ar trebui să-l știe?

Comments (0) - Uncategorized

Una dintre întrebările cele mai utilizate în interviuri – Care este cel mai important lucru pe care cineva care vrea să înceapă această carieră ar trebui să-l știe?

Cu această întrebare, intervievatorul vă cere să rezumați într-un singur răspuns cel mai important lucru care va avea impact asupra abilității de a avea succes și viitor în această carieră. Răspunsul dumneavoastră poate fi despre tendințe viitoare, despre potențialul de creștere, despre tipurile de personalitate care conduc spre succes sau despre modul de lucru necesar pentru a reuși. S-ar putea să mai fi pus acest lucru și în alte întrebări mai simple, dar acum chiar vor să știe care este acel element cu adevărat determinant.

Puncte de evidențiat

Concentrați-vă pe cel mai important lucru. Cu siguranță, sunt mulți factori care trebuie luați în considerare, dar folosiți-vă experiența în domeniu pentru a îngusta totul la unul care este cu adevărat critic. Dacă nu puteți, atunci explicați de ce și scoateți în evidență pentru fiecare:

  • Explicați de ce acest punct este atât de critic în termeni de carieră;
  • Detaliați la nivelul efectelor pentru poziția particulară pentru care aplicați;
  • Spuneți și ce poate face cineva pentru a-și îmbunătăți rezultatele referitoare la această chestiune;
  • Discutați despre modurile în care pot fi minimizate punctele negative.

Greșeli care trebuie evitate

  • Cu siguranță aveți experiență în acest domeniu, dar asigurați-vă că răspundeți într-un mod mai general pentru a fi relevant pentru oricine;
  • Chiar dacă considerați mai multe lucruri la fel de importante, gândiți-vă bine la întrebare înainte de a răspunde;
  • Dacă includeți mai multe lucruri în răspuns, nu folosiți asta pentru a include tot ce este important;
  • Nu fiți atât de generali încât persoana să nu vadă impactul la nivel individual;
  • Nu păstrați povestea doar la nivelul vostru personal.

Exemplu de răspuns

Ca întotdeauna, fiți onești și direcți și nu încercați să treceți cu buretele peste părțile negative. Deși vreți întotdeauna să fiți pozitivi, cel mai important lucru de știut poate fi în mod potențial negativ. În acest caz, veți dori să dați răspunsul într-un mod prin care un viitor candidat să vadă totuși un viitor prin el, cum ar fi:

„Cel mai important lucru care trebuie știut la începutul acestei cariere este că vei avea nevoie, eventual, de mai multe cursuri de training pentru a putea avansa, deși vor trece câțiva ani înainte de a te confrunta cu această problemă. Când vine acel moment, noi lucrăm cu angajații care au tot ce le trebuie pentru a avansa, pentru a-i ajuta să obțină setul de competențe necesare urcării pe scara ierarhică.”

Alte articole:

Prieteniile la serviciu vă fac mai fericit şi mai productiv

O metodă pentru a reuși să vorbiți în public

Stăpânirea valurilor schimbării

De ce este necesară o strategie de achiziție a talentelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *