Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Pentru a rămâne activ mai mult timp trebuie adesea să vă schimbați jobul

Nu trebuie să uitați: „singurul lucru permanent este schimbarea”. Acest dicton este și mai adevărat pe piața actuală a muncii.

Viața activă este și va fi o succesiune de misiuni

La ora la care locurile de muncă pe viață s-au terminat (până și condamnații ies mai repede pentru condiții grele), reușita în carieră implică uitarea N-ului din CDN (contract pe durată nedeterminată). Viața activă este și va fi o succesiune de misiuni. Postul „pe viață” devine o amintire. Și mai ales trebuie să vă fie teamă de micul confort al postului călduț. Pentru a rămâne angajabili trebuie să vă mișcați și să vă puneți în pericol. Acest lucru nu înseamnă neapărat să vă părăsiți întreprinderea, ci să schimbați funcția, să vă înhămați la un proiect, să vă formați într-o nouă tehnică, să vă ascuțiți capacitățile manageriale, să adăugați o coardă propriului arc. Un bilanț al competențelor vă poate ajuta să vă identificați lacunele, punctele pe care le puteți ranforsa, ținând cont și de vârsta dumneavoastră. În orice caz trebuie să vă mai schimbați locul de muncă, cu riscul de a fi chiar obligat să o faceți într-o zi.

Acționați și schimbați-vă pentru a vă menține angajabilitatea

Un recrutor nu așteaptă același lucru de la o persoană de 40 ori de 25 de ani. Dacă sunteți quadragenar se va uita mai ales la capacitatea dumneavoastră de a forma, la viziunea asupra meseriei. Trebuie deci să vă testați pe piața muncii, răspunzând anunțurilor, practicând interviurile în cabinetele de recrutare și dopându-vă atractivitatea, ceea ce implică un antrenament permanent pentru un maraton. Un alt atu decisiv pentru relansare este cultivarea rețelei în fiecare zi și păstrarea unei vizibilități pe piață pentru a fi reperat. Propuneți articole în reviste profesionale, interveniți în cadrul târgurilor, participați la conferințe în domeniile dumneavoastră de competență, acționați, mișcați-vă și schimbați-vă. Toate acestea sunt semne ale adaptabilității și angajabilității.

Articole complementare care poate v-au scăpat:

Cele cinci axiome ale lui Watzlawick despre comunicare

Cum să relaționați eficient pentru găsirea unui job

Cultivarea unei mentalități de antreprenor de succes

De ce au uneori dificultăți de integrare cei cu potențial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *