Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Extindeți-vă limitele profesionale prin sport

Dacă aveți impresia că aveți prea mult de muncă și vă lipsește timpul pentru a face sport, atunci acest articol este scris special pentru voi! Vă voi demonstra că sportul nu numai că nu este o frână pentru reușita dumneavoastră profesională, ci din contră practicarea lui vă poate ajuta să vă împingeți limitele în viața profesională!

Câștigul în productivitate

Nu avansați cu munca? Aveți dificultăți în a vă concentra? Este normal, sunteți obosit. Nu este vorba de oboseala fizică pentru că sunteți așezat de săptămâni întregi! Este pur și simplu o oboseală mentală, care vine adesea din sarcinile repetitive îndeplinite fără plăcere și trăite ca o constrângere de către subconștientul dumneavoastră. Din punct de vedere psihologic sunteți căzuți. Aveți nevoie de aer, de a vă activa corpul și de a acorda minții un răgaz: găsiți o activitate fizică și practicați-o intens. Când veți reveni la birou, veți fi de două ori mai productiv ca înainte!

Evitați burnout-ul

Ați acumulat perioade de stres fără încetare. Tulburări ale somnului, de poftă de mâncare sau de atenție, agresivitate, depresie… toate sunt semne de burnout! Oboseala cronică reprezintă un mare număr din consultațiile înregistrate în toate țările europene și atinge în principal tinerii angajați foarte dinamici. Revedeți-vă calitatea alimentației și practicați o activitate fizică regulată. Sportul ajută secreția serotoninelor care reglează umorul, anxietatea și somnul, a endorfinelor care acționează asupra sentimentului de bună dispoziție, chiar de euforie. Morfina dumneavoastră naturală se află în sport!

Prindeți gustul efortului

Care este punctul comun între un mare conducător și un mare campion sportiv? Gustul victoriei? Nu numai. Dacă ar fi suficient să ne placă să câștigăm, am fi cu toții campioni. În realitate punctul lor comun rezidă în gustul pentru efort și de autodepășire. Ați fost deja confruntați probabil cu un eșec și știți că pentru a reuși trebuie să ajustați tirul. Aceleași cauze având aceleași consecințe, trebuie să adoptați un comportament diferit și să vă transformați eșecul în reușită. Într-un cuvânt să vă depășiți!

Discutam cu puțin timp în urmă cu un antrenor de fitness și el îmi spunea că în fiecare săptămână, unul dintre elevii săi ratează o performanță ori un obiectiv pe care și l-a fixat. Fitness-ul este de fapt o școală a umilinței, care vă pune sub semnul întrebării modul de viață, vă obligă să faceți eforturi pentru a progresa un pic, măcar pentru a pierde câteva kilograme. Atunci când aveți un mental suficient de puternic pentru a refuza în mod sistematic desertul favorit pentru că obiectivul dumneavoastră este să pierdeți în greutate, atunci înțelegeți ce este un mare campion și că sunteți pe drumul de a deveni un conducător!

Articole complementare recomandate:

Sfaturi și tehnici utile în leadership

Despre feedback și curaj în management

Ce-ar fi dacă v-ați transforma slăbiciunile în puncte forte?

Găsiți-vă partenerul ideal de afaceri sau rămâneți solist

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *