Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

De ce gândurile negative sunt cel mai mare dușman al succesului

Încă îmi amintesc de momentul în care mi-am dat seama cum pot scăpa de gândurile negative…

Eram student, locuiam cu părinții și banii nu mă dădeau afară din casă. Într-o seară mi-am dat seama că dacă vreau ca viața mea să se schimbe trebuie să încep cu mine însumi. Că gândurile negre îmi distrug șansele de succes. Dacă nu mă voi schimba singur, nimic nu se va schimba. Eram singurul responsabil și aveam nevoie să fac acest lucru să se întâmple. Din acel moment am acceptat că sunt singurul responsabil de ceea ce mi se întâmplă.

Știam că dacă vreau ca situația să fie diferită, trebuie ca eu să fiu diferit și totul, inclusiv succesul în viață, era în seama mea.

Gândurile negative sunt inamicii succesului dumneavoastră

Cei mai mari dușmani ai succesului dumneavoastră în viață sunt gândurile negre de orice fel. Ele vă trag în jos și vă sug toată bucuria vieții. Încă de la început ele au făcut mai mult rău indivizilor și societățile decât toate epidemiile din istorie.

Unul dintre scopurile cele mai importante, dacă vreți să fiți cu adevărat fericiți, este să vă eliberați de gândurile negre.

Refuzați raționalizarea

Raționalizarea determină în mod automat apariția gândirii negative. Când faceți asta încercați „să dați o explicație acceptabilă din punct de vedere social pentru un act altfel inacceptabil”.

Raționalizați pentru a îndepărta sau pentru a pune sub o lumină favorabilă ceva ce ați făcut și de care nu sunteți foarte mândri. Vă distribuiți în roluri de victimă și plasați cealaltă persoană sau organizația în postura de „om rău”.

Ridicați-vă deasupra opiniilor celorlalți

Grija exacerbată sau hipersensibilitatea pentru modul în care sunteți tratați de ceilalți vă pricinuiesc gânduri negative. Pentru unii oameni, întreaga lor imagine proprie este determinată de modul în care alții le vorbesc, vorbesc despre ei sau chiar de cum se uită la ei. Le lipsește sensul valorii personale independent de opinia celorlalți. Dacă aceste opinii ale celorlalți sunt negative din orice motiv, real sau imaginar, „victima” va experimenta imediat sentimente de mânie, jenă, rușine, autocompătimire și disperare.

Cum să opriți gândurile negre

Antidotul gândirii negative de orice fel este de a accepta responsabilitatea completă pentru orice situație. Nu puteți spune cuvintele „Sunt responsabil!” și să continuați să fiți furioși. Chiar actul acceptării responsabilității scurt-circuitează și anulează orice gânduri negative pe care le-ați putea simți.

Concluzie

Rezolvați să evitați gândurile negre. Este momentul de a decide să nu lăsați îndoiala de sine să vă controleze viața.

Iar dacă ați decis să preluați controlul, descoperiți-vă talentele ascunse și atingeți-vă adevăratul potențial. Ar fi păcat să n-o faceți…

Alte articole complementare:

De ce este atât de mare rezistența angajaților la schimbare?

Managementul personalului pe o navă care se scufundă

Secretele motivării

Ce înseamnă reușita?

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *