Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Acționați diferit pentru a reuși

Contează prea puțin modul în care definiți reușita, fie ea financiară, în termeni de responsabilitate, de putere sau de împlinire personală, în oricare dintre cazuri, reușita este întotdeauna o provocare acceptată pentru a obține nivelul de împlinire pe care-l râvniți. Calea este dificilă, traversată de contraperformanțe adesea inexplicabile. Aveți dreptate să căutați soluții, pentru că întotdeauna pot exista acțiuni de dus la bun sfârșit pentru a schimba cursul actual al carierei dumneavoastră și a găsi drumul spre succes.

Uitați de strategia perfectă care nu există

Atunci când căutați cu seriozitate calea succesului, puteți fi tentat de ambiția de a găsi strategia „perfectă” pentru a vă atinge obiectivele. În realitate nu există nici un moment ideal pentru a trece la acțiune și nici o strategie perfectă. Aveți grijă de întârzierea acțiunii sub pretextul finisării unui plan sau unei strategii. Dincolo de un anumit timp de pregătire, singura modalitate de inițiere a unei strategii este acțiunea din teren. Puteți întotdeauna să vă modificați proiectul și să-l ameliorați pe măsura avansării lui. Acțiunea este adesea mai bună decât o pierdere de timp nedefinită în căutarea unei strategii ideale.

Priviți oportunitățile mai mult decât problemele

Este știut că a privi obstacolele care apar ca probleme înseamnă să vă puneți într-o stare de spirit negativă, care vă împiedică să reușiți. Obișnuiți-vă să percepeți dificultățile care vă frânează acțiunile ca pe oportunități și orizontul vi se va însenina treptat. Aceste obstacole, curente în cea mai mare parte, vă pun la încercare capacitatea de a inventa o soluție, de a imagina o ieșire și de a găsi puncte pozitive chiar și în cea mai disperată situație.

Favorizați acțiunea în fața informației

Din teamă de necunoscut sau de eșec puteți petrece prea mult timp pentru acumularea de informații despre cea mai bună metodă pentru a reuși, trezindu-vă sufocat. Prea multe informații ucid informația și riscă să vă paralizeze atunci când vreți să le analizați, să le cântăriți și să le verificați. Nimic nu este la fel de puternic ca acțiunea și inițiativa.

Reduceți timpul inutil pentru a crește

Trebuie să vă eliberați timpul pentru a deveni mai productiv. Iar timp, vă este ușor să găsiți. În viața privată, irosiți de multe ori fără să vă dați seama ore prețioase în divertismente inutile. Cu siguranță trebuie să vă păstrați un timp personal pentru a evada din viața profesională, dar aveți grijă să nu pierdeți prea mult privind la televizor, flecărind, jucându-vă sau citind reviste. Prea multe lucruri inutile ucid utilitatea. Vă este suficient să concentrați un sfert din timpul liber asupra lecturilor referitoare la domeniul dumneavoastră de activitate, meseria dumneavoastră sau dezvoltarea personală. Pe termen lung este o investiție bună să profitați de timpul personal pentru a crește probabilitatea succesului dumneavoastră global.

Vizați acțiunile pe termen lung

Orice ființă umană caută în mod natural o scurtătură pentru a obține ceea ce-și dorește. Conform lui Frederic Bastiat, un economist din secolul 19, „ființa umană este întotdeauna partizană a efortului cel mai mic”, cum ar fi punerea accentului pe realizările pe termen scurt, întotdeauna mai ușor de atins. Totuși aceste succese imediate pot fi superficiale și, mai ales, dacă nu sunteți atent, vă pot demobiliza de la acțiunile care asigură perenitatea reușitei dumneavoastră. Nu este rău să profitați pe termen scurt, dar nu acesta trebuie să fie obiectivul dumneavoastră. Concentrați-vă energia pentru a da o bază solidă creșterii personale pe termen lung, acordați-vă timp pentru dezvoltarea fiecărui punct, mizați pe formarea profesională și ucenicie și ignorați chemările câștigului instantaneu. Succesul constă în a pune la punct acțiunile potrivite pe o perioadă lungă. „Timpul distruge ceea ce se face fără el” sau mai pe românește, de haram a fost, de haram s-a dus…

Articole complementare recomandate:

Interesul de a vă defini reușita pentru a o atinge mai ușor

Simpatia și pozitivitatea vă măresc șansele de reușită

Să transformăm eșecurile într-o sursă a reușitei

Ce este atitudinea?

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *