Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Un playlist pentru a fi productiv la birou

Vă place să ascultați muzică la birou? Nu puteți fără, chiar? Vă crește uneori productivitatea? Iată ce recomandă Giuseppe Frigeni, regizor și consultant muzical, pentru diferite situații.

Muzica pe care o alegeți

Reacționați într-o manieră foarte personală la muzică. Puteți descoperi o emoție, o ușurare, o motivare… cu o obișnuință de a asculta sau nu muzică în timp ce lucrați în funcție de întreprindere, de meserie și de cultură. Dacă nu trebuie să citiți documente, să lucrați pe text sau să comunicați permanent cu colegii sau clienții, ea vă poate acompania pentru a vă stimula sau a diminua oboseala resimțită. Dar pentru asta trebuie să o alegeți în funcție de situație și de ceea ce doriți să obțineți.

În timp ce vă sorbiți cafeaua,

înainte de a vă afunda într-un dosar complicat sau înainte de a introduce date într-un tabel excel, iată o piesă care vă va transpune în paradis: Coldplay – „Paradise”.

Înainte de a vă planta într-un dosar,

de a trebui să inventați un nou slogan sau o imagine vizuală pentru un client (sau chiar în timp ce), o muzică discretă care vă invită la visare și creativitate: Steve Roach – „Cloud motion”.

Înainte de o întâlnire cu un client

care se anunță deciziv pentru cifra de afaceri a firmei sau pentru cariera dunmneavoastră, o piesă punchy și foarte optimistă: U2 – „Beautiful day”.

Înainte de a vă înfrunta șeful

care v-a convocat pentru un motiv încă nedeterminat, dar care are obiceiul să-și descarce nervii pe colaboratori, o piesă liniștită care invită la dragoste și nu la război: Cocteau Twins – „Lorelei”.

În timpul lecturii

dacă reușiți să vă concentrați pe muzică în timpul lecturii unui raport sau a mailurilor, aveți nevoie de o muzică dulce și intimistă: Maurice Ravel – „Pavane pour une infante défunte”.

Înainte sau în timpul unei ședințe

dacă dați dovadă de discreție, înaintea unei ședințe sau a unei conferințe telefonice, care se anunță interminabilă, o muzică liniștitoare, care vă ajută să evadați: Enya – „Only time”.

După redactarea unei sinteze

sau după ce ați terminat un raport așteptat cu nerăbdare de către șefi, pentru a vă recompensa și a vă încărca cu energie pozitivă: Michael Nyman – „The draughtsman’s contract chasing sheep is best left to shepherds”.

După un prânz de afaceri

care s-a petrecut bine, o muzică relaxantă, care vă transpune pe alte meleaguri: Brian Eno – „Ascending”.

Articole complementare recomandate:

Puterea de a nu face nimic pentru a fi mai performant

Despre poezie şi afaceri

Lecții greu de învățat

Cum blocați vibrațiile negative la locul de muncă

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *