Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Sfaturi inedite pentru găsirea unui job

Pentru a găsi posturile interesante, pentru a fi remarcați recrutorii, pentru a fi urmăriți de contactele dumneavoastră trebuie să vă organizați foarte bine. Din fericire există instrumente care vă pot ajuta să deveniți foarte eficienți și percutanți. Iată câteva dintre cele mai bune trucuri și șmecherii pentru a da un impuls căutării unui job.

Creați o listă a căutărilor de posturi

Puteți urmări listele de joburi din mii de surse. În fiecare zi recrutorii postează oferte de joburi pe twetter pentru a găsi candidați pe care să-i cheme la interviu. Twitter-ul este o sursă adesea neexploatată de către cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Creați-vă o listă pe Twitter care include recrutori, manageri care recrutează, cabinete de recrutare și citiți-le tweet-urile în fiecare zi.

Utilizați JibberJobber pentru a urmări ce se întâmplă

Păstrați o urmă a informațiilor pe care le colectați în timpul căutării dumneavoastră. Este ușor să vă organizați prost în timpul căutării unui loc de muncă. Instalați-vă un instrument gratuit cum ar fi JibberJobber pentru a urmări tot ce se întâmplă, întreprinderile la care v-ați trimis candidatura și pentru a înregistra avansul fiecărui demers.

Folosiți-vă de LinkedIn Resume Builder pentru crearea unui CV

Sunt numeroase cazuri în care profilul de pe LinkedIn este mult mai la zi decât CV-ul. Dacă trebuie să trimiteți rapid o ofertă evitați să petreceți ore în șir pe calculator. Este mai simplu într-o primă fază să vă exportați profilul prin LinkedIn’s Resume Builder.

Puneți un link personalizat LinkedIn pe CV-ul dumneavoastră

În loc să folosiți link-ul standard pe care vi-l oferă LinkedIn, cu litere și cifre, modificați-l pentru ca el să vă arate numele și domeniul sau meseria pe care o vizați. O puteți face modificându-vă profilul, dând click pe „Edit profile” și pe „Update your public profile settings”, apoi vă puteți personaliza link-ul propriului profil adăugând cuvinte cheie, care îi vor ajuta pe recrutori să vă repereze mai ușor. Punându-vă link-ul în CV îi încurajați pe aceștia să vă viziteze profilul pentru a afla mai multe despre dumneavoastră.

Social Mention vă gestionează reputația online

În timpul căutării unui post este important să vă mențineți reputația. Urmăriți tot ce se spune despre dumneavoastră online cu Social Mention, un instrument de căutare pe rețelele sociale și o platformă de analiză care sintetizează conținutul din întreaga lume sau de pe un canal specific. Veți urmări astfel ușor, în timp real, tot ceea ce se spune despre dumneavoastră. Introduceți-vă numele de familie în zona de căutare și veți avea rezultatul: pozitiv, neutru sau negativ. În plus, Social Mention vă arată de câte ori v-a fost menționat numele, ultima dată când ați fost citat etc.

Exploatați grupurile de pe LinkedIn pentru multiplicarea contactelor

Pentru contactarea unei persoane ale cărei coordonate nu le aveți nu există nimic mai bun decât LinkedIn. Vreți să abordați un salariat al întreprinderii în care visați să ajungeți, verificați-i profilul de pe LinkedIn pentru a descoperi în ce grupuri este înscris. Alăturați-vă grupului care vă interesează și schimbați un mesaj cu el pe LinkedIn. Un mesaj privitor la interesul vostru comun va fi perceput ca venind de la cineva care știe să relaționeze și nu ca o hărțuire.

Utilizați Insightly pentru gestionarea cărților de vizită

Insightly este un CRM gratuit care vă ajută să vă gestionați contactele și relațiile cheie, un super instrument pentru a căuta un loc de muncă. De fiecare dată când întâlniți pe cineva introduceți în sistem informațiile importante pe care le-ați reținut din discuțiile voastre. Apoi creați un reminder pentru a urmări acest contact pe viitor.

Asigurați o urmărire automată cu Contactually

Una dintre erorile căutării unui loc de muncă este adesea concentrarea pe persoane noi și uitarea celor pe care le cunoașteți deja. Este foarte important să rămâneți în relație cu cunoștințele dumneavoastră. Contactually vă permite să contactați în mod regulat cele mai importante contacte din rețeaua dumneavoastră trimițându-vă remindere automate, în special despre cele cu care nu ați mai avut schimburi de ceva vreme. Vă direcționați tipurile de contacte pe care doriți să le relansați și determinați un termen pentru fiecare nivel de prioritate. La început porniți cu 100 de contacte pe care le considerați cele mai importante.

Actualizați-vă statusul pe LinkedIn zilnic

Pentru a rămâne în top actualizați-vă în fiecare zi profilul LinkedIn ceea ce vă va permite să rămâneți vizibil și activ pentru toată rețeaua dumneavoastră, care își va aminti de dumneavoastră când va apărea o oportunitate. Pentru a nu-i inoportuna prea mult cu mesaje, partajați cu ei un articol, un citat, un proiect la care lucrați. Puteți de asemenea să le cereți recomandări, să adăugați noi contacte, să vă alăturați unui grup sau să vă schimbați poza de profil. Dar miscați-vă și nu veți fi uitat.

Articole complementare pe care, poate le-ați ratat:

Cum să relaționați eficient pentru găsirea unui job

Cauze ale eșecului în căutarea unui loc de muncă pe care trebuie să le eliminați

Idei preconcepute despre căutarea unui job

Ce caută un vânător de capete în primul rând în profilul dumneavoastră de pe LinkedIn

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *