Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Cum să excelați în automotivare

Un set de instrumente pentru a vă construi și a vă întări abilitatea de a duce lucrurile la bun sfârșit, nu numai la muncă, dar și în viața personală.

Fie că sunteți o persoană cu experiență sau doar la început de carieră, succesul dumneavoastră va depinde aproape în întregime de modul în care vă puteți motiva singuri. Luați în considerare faptul că o persoană obișnuită automotivată va depăși întotdeauna un geniu care nu se poate pune în mișcare.

Spre deosebire de alte elemente necesare pentru succes – finanțare, conexiuni, experiența sau educația – automotivarea este în întregime sub controlul propriu. Nu contează cine sau unde ești. Te poți întotdeauna motiva pentru a intra în acțiune.

Automotivarea este ca un mușchi, cu cât o folosiți mai mult, cu atât devine mai puternică. Și tot ca un mușchi, trebuie să fie antrenată în diferite moduri pentru a deveni elastică și a fi întotdeauna gata să servească scopurilor dumneavoastră.

Există deci multe metode pentru întărirea automotivării. Unele dintre aceste tehnici pot fi aplicate imediat. Altele au nevoie de muncă pentru a fi transformate în obiceiuri zilnice.

Fiți motivați acum

Modul cel mai ușor pentru a vă motiva singuri este să vă încojurați de persoane motivate. Pentru că acest lucru nu este întotdeauna posibil în lumea fizică, rămâne posibil să vă extrageți energia și înțelepciunea din trecut. Repetați-vă în fiecare zi lucruri care v-au ajutat să vă motivați sau rezultateale pe care le așteptați și în ce mod vă vor ameliora starea.

Motivați-vă avansând

Așa cum am scris mai sus, trebuie să vă construiți automotivarea ca pe un „mușchi” astfel încât să vă susțină prin perioadele de acalmie sau printre întârzierile pe care le puteți întâlni.

Una dintre cele mai bune metode pentru a obține automotivația pe termen lung este citirea și recitirea clasicilor. Mă refer la literatura profesională dedicată acestui subiect, pe care o puteți găsi din abundență pe internet.

Extindeți-vă motivația

Se poate întâmpla și celor mai motivate persoane să simtă începutul unui burn-out. Și să ia în aceste cazuri cele mai stupide decizii, de exemplu să-și aținteascăconcentreze automotivarea doar asupra muncii. Și să lase orice altceva să alunece pentru a face „ceea ce este cu adevărat important”. De obicei, în ciuda aptitudinilor de automotivare, aceste persoane, în asemenea situații, se luptă și patinează pentru a duce lucrurile la bun sfârșit.

Este un mod greșit de utilizare a automotivării. Aceasta nu trebuie concentrată asupra unui singur lucru, ci extinsă asupra întregii vieți. Viața în lumea modernă a generalizat multitasking-ul, despre care specialiștii spun că este dăunător sănătății. Și totuși, de cele mai multe ori, atunci când aveți mai multe de făcut, la muncă și în viața personală, veți reuși să aveți realizări mai mari.

Folosiți automotivarea pentru a avea succes în viață în general, nu numai în muncă.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *