Blog

Blog

Comments (2) - Uncategorized

Decizii care vă vor schimba în bine viața

Anumite persoane sunt destinse și radiază fericire. Altele nu reușesc să savureze viața la adevărata ei valoare. Dumneavoastră cum sunteți? Vă acordați timp pentru a trăi? Vă propun să ridicați capul din pământ pentru a privi mai bine spre „fericire”. Am întâlnit multe persoane din toate colțurile lumii, din toate mediile sociale, cu tot felul de origini. Sper că am înțeles, în sfârșit, principalele frâne pe care le întâlnim cu toții. Pentru a le anula, avem câteva decizii de luat. Și le voi împărtăși cu voi. Citiți-le liniștiți, recitiți-le și lăsați-le să-și facă drum spre mintea dumneavoastră. Le veți adapta la personalitatea fiecăruia, la propriul ritm, în ordinea pe care o veți alege.

Modificarea stilului de viață zilnic și a obiceiurilor

Anumite obiceuiri vă convin fără îndoială, altele vă scapă, iar altele au intrat într-o asemenea măsură în automatism încât nu le mai acordați atenție. Găsiți timpul necesar analizării fiecăruia pe o bază zilnică. Păstrați-le pe acelea care vă aduc o satisfacție reală, un câștig de timp sau ocazia de a vă distra.

Descoperiți noi practici pentru o mai bună igienă corporală și a spiritului. Exemple:

  • Acordați-vă câteva minute în fiecare dimineață pentru o trezire musculară: priviți ce fac pisicile!
  • Descoperiți peisajul care vă înconjoară, chiar dacă pare familiar.
  • Întrebați-i pe cei apropiați ce puteți schimba la dumneavoastră pentru a vă „ameliora”.

A face distincția între Vital, Important, Facultativ și Urgent!

Faceți multe lucruri foarte repede. Aveți activități multiple pentru a răspunde acestor 3 obiective:

  • Să apăreți în fața celorlalți ca un „superman” sau „wonder woman”;
  • Față de dumneavoastră această tehnică vă permite să uitați de griji și să evitați să vă gândiți;
  • Față de dumneavoastră și de ceilalți arătați că sunteți viu și sănătos.

Analizați-vă practicile zilnice și triați-le: vitale, importante, facultative? Deveniți conștient de aceste diferențe și alegeți.

Relativizați ceea ce este urgent. Adevăratele urgențe sunt foarte rare. Ceilalți vă fac să credeți că este urgent. Reacționați! Vă veți gestiona mai bine timpul și ritmul vital.

Selecționarea relațiilor și prieteniilor

Aparțineți unei rețele familiale, amicale și de relaționare, pe care nu ați ales-o întotdeauna. Ea reprezintă un suport al vieții, de cadrare și de normalizare, dar poate avea limitele sale. Vă propun să vă treceți în revistă toate relațiile, apropiate și îndepărtate. Păstrați-le și întăriți-le pe cele mai frumoase, îmbogățiți-le, protejați-le. Îndepărtați de cercul dumneavoastră persoanele „toxice”, cele care vă sug energia și vă distrug la foc mic.

Fiți deschiși și întâlniți persoane noi. Îndrăzniți acest demers și observați ceea ce schimbă acest lucru în voi. Apreciați frumusețea unei relații adevărate: de dragoste, prietenie, încredere, protecție…

Partajarea și primirea emoțiilor și gândurilor pozitive

Societatea care ne înconjoară scoate în evidență toate defectele, cu un spirit critic acerb și provocator.

Construiți-vă, începând de azi, gândirea pozitivă. Învățați să vă exprimați emoțiile într-o manieră clară, sinceră și justă. Îndrăzniți să puneți în cuvinte bucuria, teama, tristețea și furia, în loc să le închideți și să vă simțiți frustrați. Aveți grijă să interpretați pozitiv miile de mici semne care vă marchează ziua. Nu mai spuneți „nu vă faceți griji”, ci spuneți „fiți liniștiți”. Nu uitați să mulțumiți (unei persoane sau unei situații) și să vă mulțumiți dumneavoastră pentru cel puțin 1 până la 3 lucruri care s-au întâmplat astăzi.

Continuarea peste câteva zile cu încă trei decizii! Până atunci aștept comentarii.

Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *