Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Obiceiuri proaste de corectat urgent

Puteți desfășura acțiuni contraproductive crezând că faceți ceea ce trebuie. În materie de căutare a unui loc de muncă, acest lucru se întâmplă des în măsura în care traversați o perioadă de destabilizare. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să duceți la bun sfârșit acțiunile de bază cum ar fi contactarea interlocutorului potrivit, pregătirea interviului de recrutare, dorința de a fi candidatul potrivit sau difuzarea CV-ului dumneavoastră. Crezând că faceți ce trebuie, adesea vă rătăciți în comportamente nepotrivite. Provocarea dumneavoastră este de a ști ce este sănătos pentru căutarea dumneavoastră. Să vedem acum care sunt obiceiurile proaste în materie de căutare a unui loc de muncă pe care trebuie să le evităm.

Ținta pe resursele umane

Veți întâlni probabil responsabilii de resurse umane, dar la sfârșitul procesului de recrutare. Cea mai mare parte a candidaților cred că aceștia iau deciziile de recrutare, deși de fapt acela este șeful serviciului interesat, cel care are un interes special în legătură cu postul prevăzut și care până la urmă ia decizia finală. El este cel care nu doarme dacă postul nu se ocupă. Schimbați-vă obiceiul, în loc să contactați resursele umane, mergeți direct la sursă și postați-vă candidatura pe lângă cel care are nevoie.

Pregătirea interviului centrat pe dumneavoastră

În realitate, obiectivul dumneavoastră este același cu al unui vânzător în timpul unei negocieri. Obiectivul dumneavoastră este de a pune în prim plan întreprinderea pe care o întâlniți și nu candidatura dumneavoastră. De fapt, întrevederea are foarte puțin de-a face cu dumneavoastră, ci aproape totul cu proiectele și problemele întreprinderii și cu capacitatea dumneavoastră de a trece mesajul că puteți reprezenta o soluție la proiectul sau problema sa. Întrevederea dumneavoastră trebuie să se focalizeze asupra nevoilor sale și asupra manierei în care dumneavoastră puteți satisface această nevoie.

Dorința de a fi candidatul cel mai calificat

În mod cinstit, persoana cea mai calificată obține arareori jobul. Mai întâi este foarte probabil ca ea să nu-și fi depus candidatura. Apoi, presupunând că dumneavoastră sunteți acest candidat, cu cele mai bune calificări tehnice, puteți fi decalat față de cultura, managementul, valorile sau obiectivele întreprinderii. Sunteți cel mai bun candidat dacă reprezentați în ochii întreprinderii care recrutează cea mai bună soluție care-i permite să-și atingă obiectivele.

Inundarea pieței cu candidaturi spontane

Candidatura spontană este de asemenea un bun mijloc de a vă liniști conștiința și de a aștepta un apel telefonic ipotetic. Nimic mai ușor în ziua de azi decât să obțineți o listă cu factori de decizie din întreprinderi cărora să le trimiteți un mail cu cererea dumneavoastră. Problema vine din faptul că aceia cărora le adresați mesajul nu le pasă de loc de căutarea dumneavoastră a unui loc de muncă. În schimb sunt preocupați de afacerea lor și de perimetrul lor de responsabilitate, deci dacă această candidatură spontană a dumneavoastră le aduce o soluție pentru proiectul lor din acel moment, aveți șanse să fiți contactat. Dacă nu trimiterea unui mesaj spontan seamănă cu aruncarea unui mesaj într-o sticlă în ocean din punctul de vedere al probabilității de a fi citit.

Afișarea CV-ului pe principalele site-uri de joburi

Aceasta poate fi cea mai proastă soluție dintre toate. Ea servește doar nevoia dumneavoastră imediată de a face ceva fără a aduce vreun beneficiu practic. Aveți conștiința împăcată că ați făcut ceva, dar în realitate ați comunicat mai ales faptul că sunteți în căutarea unui loc de muncă. Afișarea CV-ului pe internet este riscantă și arareori are succes. Este soluția simplă urmată de majoritatea cadrelor care caută un post. Pentru a obține un rezultat trebuie să faceți exact invers, în loc să așteptați disperat să vă sune telefonul, trebuie să acționați și mai ales să nu vă mulțumiți cu soluții pasive care, în mod greșit, vă liniștesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *