Blog

Blog
Cum să vă folosiți puterea în mod înțelept ca lideri

Comments (0) - Uncategorized

Cum să vă folosiți puterea în mod înțelept ca lideri

Liderii se împart, în mare, în două categorii – cei care caută puterea totală și controlul asupra celorlalți și cei care vor să-și folosească puterea și influența poziției lor pentru a-i ajuta pe ceilalți să-și atingă propriul potențial. Dacă vă încadrați în a doua categorie (și sper din tot sufletul să fie așa) și vreți să vă folosiți în mod înțelept influența, atunci ar trebui să fiți atenți la următoarele strategii pentru a păstra drumul drept.

Adevărata putere și influență vine din respectul față de ceilalți

Cei mai buni lideri înțeleg că respectul față de cei care se întorc spre ei pentru a primi indicații este cea mai bună modalitate de a-și menține poziția. Într-o configurație de afaceri, acest lucru înseamnă că liderii vor permite angajaților să acționeze conform propriei inițiative și să ia anumite decizii pe cont propriu. Într-un mediu politic înseamnă să-ți asculți simpatizanții și să faci tot ce este posibil în interesul lor.

Adevărata putere vine din partajarea nu din ascunderea informațiilor

Unii lideri au impresia că pentru a-și menține poziția trebuie să controleze complet modul de transmitere al informației spre cei de pe nivelurile ierarhice inferioare. Liderii eficienți, pe de altă parte, realizează că informația dă forță celor cu care lucrează și de acest lucru beneficiază toți cei implicați. La birou, acest lucru înseamnă un flux liber de informație către angajați și încurajarea lor să acționeze pe cont propriu. În politică, acest lucru înseamnă că oamenii pe care-i reprezentați ar trebui să fie capabili să aibă acces la toate informațiile de care au nevoie pentru a lua cele mai bune decizii când se ajunge la vot.

Încurajarea celorlalți să-și găsească liderul interior vă mărește influența

Unii lideri nu vor decât să-i conducă pe alții. Liderii de succes înțeleg că își măresc puterea și influența dacă-i încurajează pe ceilalți să-și atingă potențialul maxim. Într-o corporație, acest lucru înseamnă antrenarea angajaților pentru a deveni lideri la rândul lor. În politică acest lucru duce la o societate mai liberă și mai deschisă unde individualitatea este prețuită. Cei care îndreaptă oamenii spre realizarea acestor lucruri vor avea întotdeauna putere și influență.

Alte articole complementare:

Reușita unui feedback necesită curaj managerial

Obiceiuri proaste de corectat urgent

Sfaturi și tehnici utile în leadership

Cum știți că a venit momentul pentru marele salt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *