Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Regulile de aur ale conducerii unei echipe

Aproape fiecare manager are responsabilitatea conducerii unei echipe. Deci care sunt regulile cele mai importante pentru conducerea cu succes a unei echipe?

Fixați așteptările

Atunci când conduceți o echipă trebuie să fixați foarte clar așteptările de la fiecare membru al acesteia. Aceste așteptări trebuie să includă comportamente, interacțiuni și elemente livrabile.

Existența unor ținte clare

Ce se așteaptă de la echipă în termeni de realizări? Dacă aceste lucruri sunt vagi, ce așteptări putem avea de la echipă în privința rezultatelor? Fixați rezultatele care trebuie obținute pe baza țintelor mai curînd decât pe baza unor liste de activități.

Găsiți motivația

Ca manager trebuie să fiți în stare să vă motivați echipa. Dacă vreți cu adevărat să fiți capabil să motivați o echipă, trebuie să reușiți să înțelegeți motivația fiecărui membru al acesteia. Înarmat cu această informație, puteți fixa oricâte ținte motivaționale doriți.

Fiți corect

Veți avea fără îndoială membri ai echipei care se vor descurca mai bine decât ceilalți. În același timp este important să evitați să aveți favoriți. Încercați să tratați pe fiecare în mod corect și consistent.

Făceți-vă timp pentru oameni

Atâția manageri sunt foarte ocupați făcând diverse lucruri încât au uitat de oamenii din echipă. Dacă nu reușiți să vă faceți timp pentru a vă întîlni cu membrii echipei, nu se va întâmpla nimic.

Nu evitați problemele

Vor fi probleme și provocări care vor apărea periodic. Cei mai buni manageri nu încearcă să ascundă problemele sub preș în loc să se confrunte cu ele. Este foarte rar când problemele dispar singure. Cel mai des se agravează.

Arătați-le calea

Oamenii din echipă au nevoie de modele sau de oameni care să le arate drumul. Ca manager al echipei, modelați standardele pe care le așteptați de la ceilalți.

În loc de concluzie

Conducerea unei echipe aduce multe beneficii. Deci căror reguli trebuie să le acordați atenție pentru a avea succes?

Alte articole recomandate:

Câteva secrete pentru a deveni un lider eficient

Motivele pentru care nu vă place jobul dumneavoastră

6 schimbări simple care vă vor accelera întreprinderea

Secretul unei șanse profesionale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *