Blog

Blog
Despre CV: abandonaţi modelele care ucid!

Comments (1) - Uncategorized

Despre CV: abandonaţi modelele care ucid!

CV-urile de gata sunt excelente pentru a te pierde în masa candidaţilor la un loc de muncă, dar nu formidabile pentru a te demarca de competitori. Iată câteva sfaturi pentru a ieşi în evidenţă.

Ne gândim că ne uşurăm viaţa utilizând modele de CV publicate pe internet pentru a ne redacta CV-ul propriu, dar de fapt nu este adevărat. Natura ne dă un exemplu magnific despre lipsa de eficacitate a CV-urilor prefabricate. Zebrele sunt vărgate, ceea ce le permite să se camufleze şi să-şi salveze viaţa când sunt atacate de prădători. Putem compara CV-urile prefabricate cu dungile zebrelor. Excelente pentru a ne camufla în masa candidaţilor la un loc de muncă. E mai bine să abandonăm CV-ul prefabricat care ucide şi să ne redactăm propriul CV, unic şi autentic.

Cu CV-ul prefabricat ne pierdem în masa candidaţilor

Ideea de CV gata de utilizare este pentru a ne uşura viaţa. Nu asta căutăm cu toţii? Nu dorim o metodă rapidă şi simplă de atingere a obiectivului? Problema, cu acest tip de logică, constă în faptul că multe dintre lucrurile cu adevărat importante nu sunt nici rapide, nici simple. Ia timp să cultivi o prietenie, să creşti şi să educi copii sau să faci carieră. Chiar dacă a căuta un serviciu nu durează tot atât (cel puţin aşa sperăm noi) cât creşterea unui copil, trebuie să-i dedicăm energie, cum ar fi, de exemplu, pentru a găsi o dezvoltare pertinentă şi eficace a CV-ului. Dacă utilizaţi un model preluat de pe internet, care pare „rapid şi simplu”, vă veţi prelungi căutarea unui loc de muncă, deci perioada de inactivitate, cu mai multe luni.

Dacă scopul final al CV-ului dumneavoastră este de a-i arăta unui angajator potenţial că sunteţi cel mai bun pentru post, o parte a acestui obiectiv constă în a-i arăta prin ce vă distingeţi în calitate de candidat, articulând în CV-ul dumneavoastră beneficiile pe care angajatorul le-ar avea alegându-vă din mulţimea celorlalţi candidaţi. Modelele prefabricate vă diminuează impactul. Mai curând decât să vă ofere oportunităţi de a vă distinge de „concurenţii” dumneavoastră, CV-urile „de-a gata” au tendinţa de a vă ascunde într-o mulţime de persoane la fel de calificate ca şi dumneavoastră. În consecinţă eforturile dumneavoastră de a vă diferenţia sunt perfect inutile.

Cum să vă redactaţi propriul CV unic

Debarasaţi-vă de orice model şi făceţi-vă un CV urmând ideile proprii. Iată câteva piste pentru început:

  • Adăugaţi un titlu specific, definind meseria dumneavoastră sau cea pe care o vizaţi în partea superioară a CV-ului;
  • Creaţi o desfăşurare a carierei care să nu pară arogantă. Atunci când redactaţi CV-ul, puneţi-vă întrebarea dacă ceea ce afirmaţi este pertinent pentru postul căutat. Debarasaţi-vă de rândurile care sună fals sau găsiţi o modalitate de a face competenţa respectivă specifică şi interesantă pentru postul prevăzut;
  • Concentraţi-vă asupra valorii dumneavoastră şi a beneficiului pe care un angajator l-ar avea dacă v-ar recruta. Descrieţi experienţa şi expertiza pe care i-o oferiţi. În lumea activă, cel mai bun prezicător al succesului viitor se inspiră din realizările trecutului;
  • Răspundeţi la întrebări. Întrebaţi-vă cât, ce sumă, cu ce frecvenţă. Acest lucru vă va ajuta să mobilaţi cu cifre CV-ul dumneavoastră.

A scrie un CV, mai ales într-o manieră obiectivă, poate fi complicat, pentru că este vorba despre dumneavoastră. Deci, dacă nu sunteţi sigur, nu ezitaţi să apelaţi la un specialist. Scriitorii profesionişti sunt experţi în compilarea informaţiei, în sinteză, interpretarea datelor, evaluarea rezultatelor şi modul de articulare al succesului dumneavoastră pentru obţinerea interviurilor. Nu uitaţi: fiţi autentic şi acordaţi-vă încredere! Veţi vedea diferenţa.

Articole complementare recomandate:

Ortografia care ucide

Interviul de recrutare – cum să răspunzi la întrebarea „Care sunt cele mai bune aptitudini ale tale?”

CV-ul – inamicul nostru

Întrebări pe care și le pun recrutorii în timpul interviului

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *