Blog

Blog
Delegați pentru a influența

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Delegați pentru a influența

Dacă sunteți manageri sau supervizori și vreți să exercitați o mai mare influență asupra angajaților, veți avea nevoie să vă transmiteți ideile eficient și să rezolvați în mod pozitiv conflictele. Și toate aste în timp ce vă promovați un pic singuri. În același timp, ați putea urma câteva idei simple despre delegare pentru a influența. Unii dintre manageri consideră că angajații vor deveni plictisiți sau se vor simți limitați și în consecință nu vor avea chef să realizeze anumite sarcini. Bineînțeles că asemenea manageri uită că este treaba lor să ducă totul la bun sfârșit, prin intermediul celor pe care-i coordonează.

Acceptați delegarea ca pe un mod de a gestiona și a influența stilul de viață

Delegarea nu este doar de dorit, ci este chiar necesară pentru un departament de succes. Chiar dacă angajații nu fac lucrurile așa cum le-ați face voi, trebuie să fiți pregătiți să acceptați și să mergeți mai departe cu rezultatele lor.

Specificați ținte și obiective

Cu cât sunteți mai clari, cu atât mai mare va fi influența voastră. Angajații nu trebuie să știe doar ce au de făcut, dar și de ce, cât de bine, când, cu ce resurse, de către cine și conform cărei liste de priorități. Cum ar trata acest lucru un expert în influențare?

Cunoașteți capabilitățile angajaților, dar și punctele lor forte și pe cele slabe

Dacă nu știți ce pot să facă oamenii voștri, s-ar putea să le cereți să îndeplinească sarcini pentru care nu sunt pregătiți sau calificați ori care nu le plac. Și influența voastră nu va dura.

Puneți-vă de acord asupra standardelor de performanță

Este important pentru voi și subordonații voștri să fiți de acord cu standardele conform cărora va fi măsurată performanța. Acestea includ informații referitoare la calitatea muncii, timpul de ducere la îndeplinire și alte criterii.

Includeți traininguri

Delegarea nu înseamnă pur și simplu să le puneți în brațe angajaților ceva ce n-au mai făcut înainte și să le spuneți, „Să fiți gata până lunea viitoare.” Trebuie să le asigurați pregătirea necesară care-i va face capabili să realizeze noua sarcină și trebuie să le dați puterea să-și folosească propria influență.

Fiți interesați, dar nu survolați

Managerii care-și bagă nasul peste tot nu vor fi bine primiți de către angajați. Dar șeful căruia îi pasă cu adevărat de sarcina care a fost delegată și caută să vadă cum merge nu va fi respins. Din contră, angajații vor fi mulțumiți că eforturile le sunt observate și apreciate, și vor fi puternic influențați de aceste eforturi. Fiți un specialist în influențare și învățați să conduceți cu mai puțin „control”.

Delegați, nu abdicați

Veți avea o influență maximă atunci când veți specifica cu claritate ce se așteaptă, apoi veți urmări pentru a vă asigura că țintele și obiectivele sunt atinse.

Evaluați rezultatele

Măsurați cu grijă perfomanța angajatului în cazul unei delegări de sarcini. Numai atunci veți ști de ce este nevoie pentru a îmbunătăți performanța, cum ar fi trainingul sau motivarea.

Acordați recompensele potrivite

Un angajat care completează cu succes o sarcină în cadrul unei delegări merită laude și recunoaștere. Managerul ar trebui să recomande o creștere de salariu și promovarea unui angajat care îndeplinește sarcini cu responsabilități crescute.

Nu înșfăcați înapoi sarcina delegată

Poate că un angajat nu se descurcă așa cum ați sperat cu o anumită sarcină. Gândiți-vă totuși de două ori înainte de a i-o lua înapoi, cu excepția cazurilor în care problema este chiar serioasă. A face greșeli, a le descoperi și a le corecta este o experiență valoroasă de învățare. Iar dacă îi veți lua înapoi sarcina pe care i-ați delegat-o, angajatul vostru se va gândi cât de sinceri sunteți atunci când vorbiți despre delegare!

Alte articole complementare:

Cum să reușești să eșuezi

A fi manager în contextul actual

Reinventarea stilului de management în cinci pași

Interviul de recrutare – întrebări pentru care trebuie să fim pregătiți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *