Blog

Blog
Pe stiletto la psihiatrie

Comments (0) - Uncategorized

Pe stiletto la psihiatrie

Acesta este titlul cărții autobiografice a Ralucăi Aron, pe care am citit-o aproape pe nerăsuflate (adică atunci când am putut să rup timp pentru lectură și să-mi limpezesc mintea de ceea ce făceam peste zi) și am terminat-o în weekendul de Paște.

Dar să începem cu începutul…

Cu Raluca sunt conectat de ceva vreme pe LinkedIn, dar nu ne întâlnisem față în față niciodată. A fost una dintre cele 15.000 de persoane cu care sunt conectat care au primit un mesaj de la mine atunci când îmi căutam susținători pentru candidatura mea independentă la Parlamentul European. Ea mi-a răspuns și, printre altele, mi-a vorbit despre lansarea acestei cărți, care era programată chiar a doua zi.

M-am dus acolo, pentru că s-au aliniat planetele și am reușit să creez două ore și ceva de liniște, am întâlnit câteva persoane foarte interesante, cu unele fiind chiar conectat în rețea, și am aflat multe lucruri despre autoarea cărții. Bineînțeles că am cumpărat cartea, am obținut un autograf de la Raluca, iar seara am început s-o citesc, întrerupându-mi o altă lectură deja începută…

Cartea poate fi citită ca un roman de aventuri, palpitant, care povestește 10 ani din viața autoarei. O perioadă nefastă din viața ei în care a fost absorbită într-un vârtej al dependenței și al autodistrugerii, în care timpul curgea în ritmul unui „carusel bețiv”, așa cum chiar ea scrie în carte, cu iz de votcă… A distrus oportunități, a întors viața ei și a celor dragi cu susul în jos, cădea deja într-o prăpastie fără fund… Și totuși, cu ajutorul unor oameni excepționali și a unei forțe interioare extraordinare, a reușit să-și ia zborul, să revină pe un teren solid, să se reinventeze din punct de vedere personal și profesional, să-și regăsească familia și oamenii care o iubeau și să mai adauge câțiva prieteni pe drum!

Dacă nu aș fi fost la lansare și nu aș fi ascultat ceea ce spuneau persoanele care o cunoșteau de mult pe Raluca și aș fi cumpărat cartea pentru că m-ar fi incitat titlul, aș fi citit-o exact ca pe un roman…

Nu vreau să vă stric plăcerea lecturii, mai ales că este o carte pasionantă, și de aceea nu vreau să vă spun mai multe despre subiect și acțiune.

Doar puneți mâna pe ea, deschideți-o, începeți s-o citiți și, aproape, că nu o veți mai lăsa din mână până când o veți termina!

Aștept comentariile voastre aici, după ce veți termina de citit.

Iar dacă nu știți de unde să cumpărați cartea, o puteți face aici!

A fost singura dată când m-am văzut cu Raluca, la lansarea cărții. Deși stabilisem să ne mai întâlnim și să povestim mai multe, n-am reușit… De fiecare dată apărea ceva, în programul unuia dintre noi, și anulam. Dar avem timp! Și sper ca după vacanța mea să reușim… Lectură plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *