Blog

Blog
Cele mai citite articole profesionale în 2023 – ep. III

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Cele mai citite articole profesionale în 2023 – ep. III

Sunteți sigur că nu aveți un șef toxic?

Ați auzit vorbindu-se de șefi toxici în multe întreprinderi. Dar sunteți sigur că al dumneavoastră nu este unul? Cum se definește toxicitatea unui șef? Când țipă, încalcă regulile, este imoral, maniaco-depresiv, vă face să vă simțiți prost, vă hărțuiește? Dacă este ușor să-l identificăm atunci când comportamentul său este scandalos, este uneori dificil să-l reperăm atunci când nocivitatea sa este mult mai subtilă.

Cele mai bune citate despre șansă și noroc

Norocul ia multiple forme. El poate fi insolent, subțire, vă poate surâde ori vă poate întoarce spatele. Puteți profita de o lovitură norocoasă sau o puteți rata. Îi invidiați uneori pe cei care-l au, îl calculați ca pe o ecuație fără rezolvare, dar contați pe el, îl încercați și adesea îl compromiteți. Îl puteți cultiva sau provoca, dar în viața profesională îl puteți forța, îl puteți apuca, dincolo de orice control pentru că e magic, paradoxal, scandalos, orb… Și i-a inspirat pe mulți… Noroc bun!

10 erori de evitat în carieră

Vă prezint mai jos câteva reguli elementare pe care trebuie să le respectați pentru a avea o carieră liniștită, care se derulează în mod optim. Ele sunt dictate de bunul simț, dar nu strică să le amintim.

O derulare optimă a carierei este un factor cheie al succesului. Iată greșelile cele mai comune și care au efectul cel mai nepotrivit asupra evoluției carierei. M-am inspirat în mod liber după un articol publicat de Dorothy Tannahill-Moran pe siteul Careerealism.com.

Motivele pentru care nu vă place jobul dumneavoastră

Nimănui nu-i place munca sa tot timpul. Există întotdeauna un motiv pentru a se dezinteresa sau a se detaşa. LinkedIn estimează că 66% din cei 350 de milioane de utilizatori ai săi sunt în căutarea unui job într-o manieră activă sau pasivă. Ca mulţi alţi angajaţi şi dumneavoastră luaţi serios în calcul varianta de a-l părăsi pentru un alt job sau pentru a lucra pe cont propriu. Înţelegerea motivului stagnării, vă va ajuta să găsiţi un mod de acţiune.

Consultant – o meserie paradoxală

Consultant, o meserie criticată și totuși, în multe cazuri, eficace. Multă lume își dorește să o practice. Și este o meserie paradoxală, chiar dacă nu pare. Iată o analiză a lui Luc de Brabandere, matematician și filozof la Universitatea din Leuven, specializat în consultanță strategică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *