Blog

Blog
10 erori de evitat în carieră

Comments (0) - Uncategorized

10 erori de evitat în carieră

Vă prezint mai jos câteva reguli elementare pe care trebuie să le respectați pentru a avea o carieră liniștită, care se derulează în mod optim. Ele sunt dictate de bunul simț, dar nu strică să le amintim.

O derulare optimă a carierei este un factor cheie al succesului. Iată greșelile cele mai comune și care au efectul cel mai nepotrivit asupra evoluției carierei. M-am inspirat în mod liber după un articol publicat de Dorothy Tannahill-Moran pe siteul Careerealism.com.

Lipsa de discernămând sau de reflecție

Aceasta are ca efect crearea unor situații unice din cauză că anumite persoane nu acordă atenție modului în care lucrurile funcționează și nici propriului comportament.

Eroarea de obiectiv care antrenează un rezultat negativ

Nu suntem plătiți pentru a face act de prezență ci pentru a atinge niște obiective. Ori anumiți oameni au impresia că este suficient să pară ocupați pentru a-și păstra posturile.

Absențe și întârzieri permanente

Prea multe absențe și întârzieri nu duc nicăieri, decât la obținerea unei reputații proaste, de lipsă de fiabilitate.

Refuzul de a accepta propriile greșeli

Toată lumea le face. Și în principiu toată lumea ar trebui să învețe din erorile proprii sau ale altora. Refuzul de a le admite antrenează o enormă pierdere a capitalului de încredere și într-un fel, ceilalți se vor aștepta ca aceste greșeli să se repete în permanență.

Folosirea nepotrivită a internetului la birou

Nu contează ce faceți, dar dacă folosiți resursele firmei în mod regulat pentru rezolvarea problemelor personale, acest lucru se va afla până la urmă.

Neadaptarea la cultura organizațională

Fiecare are de ales să-și schimbe comportamentul, de a pleca sau de a fi dat afară, dacă nu știe să se adapteze. Există companii în care adaptarea, pentru unii, pare imposibilă. În acest caz, e mai inteligent să iei lucrurile în mână înainte ca totul să o ia razna și să îți afecteze cariera.

Neonorarea angajamentelor

Nimic nu e mai devastator decât imaginea cuiva care nu se ține de cuvânt. Nimeni nu o să vrea să mai lucreze cu cineva pe care nu poate conta.

Comportamentul suficient

Cei care cred că societatea sau managerul le sunt datori pentru simplul fapt că respiră aerul de la birou ar face bine să-l pompeze rapid altora. Este o chestie complet dezagreabilă. Și nimeni nu este indispensabil.

A nu-ți da interesul să ieși din cadru

A nu ști să reflectezi, să-ți desfășori creativitatea sau să-ți lipsească dinamismul, înseamnă că managerul va găsi, până la urmă, pe cineva care să o facă. A-și face „pur și simplu” treaba e la îndemâna multora. Problema este că trebuie să aduci o valoare adăugată la locul de muncă.

Critica la adresa direcției sau a unei persoane cheie

Trebuie să-ți asumi tot ceea ce spui la locul de muncă, pentru că va fi repetat și împrăștiat. În majoritatea timpului nu există legea tăcerii, chiar dacă avem impresia că vorbim unui coleg foarte apropiat și complice.

Nimic din această listă nu este dificil de evitat. Cei care își asumă riscul de a pierde orice șansă de a face carieră sunt cei care uită pur și simplu mediul în care se-nvârt și obiectul postului lor.

Alte articole care v-ar putea interesa:

Secretul fericirii constă în a nu câștiga prea mult

Din zicerile lui Socrate…

Despre schimbarea managementului echipei

Formula succesului care conduce spre fericire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *