Blog

Blog
Reducerea mimată a cheltuielilor guvernamentale

Comments (0) - Politică

Reducerea mimată a cheltuielilor guvernamentale

Atunci când a impus creșterea taxelor pentru mediul privat, crescând în special taxele la nivelul microîntreprinderilor și afectând în acest fel mai ales antreprenoriatul românesc, guvernul s-a angajat și la niște reduceri de cheltuieli. Sigur că toate promisiunile erau frecție la piciorul de lemn și un praf aruncat cu bună știință în ochii noștri ai contribuabililor din mediul privat, atâta vreme cât nu se umbla la principala cheltuială a statului și anume la fondul de salarii al bugetarilor! Se prevedea reducerea cursurilor de perfecționare și a unor sporuri nesemnificative pentru bugetari și reducerea achizițiilor de mașini noi, de calculatoare și birotică. Așa cum am mai scris: frecție la piciorul de lemn…

Dar zilele astea, zvonul care umblă prin târg e că nu numai că nu se reduc cheltuielile, ci ele vor crește! Și nu mă leg de creșterea salariilor profesorilor, care este necesară! La câți analfabeți funcționali ies acum din școli, este nevoie la nivel național de profesori implicați, motivați și bine pregătiți. Iar prima motivare este creșterea veniturilor!

Zvonul este că vor fi majorate cu 5% salariile demnitarilor, adică a celor mai bogați bugetari! La cât de tâmpiți sunt, ăștia ar trebui să plătească pentru funcțiile alea, nu să primească salarii!

Deci în mediul privat, datorită taxelor nesimțite puse pe spinarea contribuabililor corecți, că ăia care fac evaziune oricum nu vor plăti nimic, marea majoritate a salariaților muncesc pe salariul minim pe economie ori pe unele foarte apropiate de acesta, iar ăștia care ne-au dus pe marginea prăpastiei își măresc salariile… „Noi vrem egalitate, dar nu pentru căței…” Nu-i așa?

Voi ce ziceți?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *