Blog

Blog
Tours

Comments (0) - Turism

Tours

Unul dintre principalele orașe de pe valea Loarei, din zona faimoaselor castele, are o istorie care coboară până în perioada imperiului roman. Este totuși un oraș modern cu vestigii foarte bine păstrate. Și chiar dacă castelul orașului pălește prin comparația cu cele din jur, sunt multe alte lucruri de văzut la Tours pentru a merita o oprire.

Vechiul Tours merită o plimbare, iar Piața Plumereau este un excelent loc de ponire. Aici vă puteți așeza la o terasă unde, cu ceva în față, puteți urmări forfota turiștilor și a localnicilor în timp ce admirați vechile case cu structură de lemn aparentă.

Catedrala Saint-Gatien cu a sa fațadă gotică e la doi pași, dar merită să vă plimbați pe străzile vechi pentru a descoperi clădiri frumoase din perioade de mult apuse.

Muzeul Companionilor este foarte interesant și oferă o imagine clară a meseriilor vechi și a ghildelor care le-au dezvoltat.

Bazilica Saint-Martin este o catedrală relativ nouă, construită în ultima parte a secolului XIX, în stil neobizantin, pentru a onora relicvele Sfântului Martin, redescoperite în 1860. Interiorul acestei biserici este însă uimior!

De asemenea, Hotel Gouin merită și el o privire.

Iar dacă vă copleșește căldura vă puteți adăposti în parcurile orasului. Grădina Botanică oferă o colecție de plante rare, animale și sere și este situată în partea estică a orasului. Grădina Prébende d’Oé, la o aruncătură de băț de centrul istoric, oferă multe locuri umbrite, unde să vă ascundeți și să admirați natura. Vara, malul Loarei se transformă într-un loc unde puteți face plajă. Și ar trebui să treceți măcar un pic prin faimosul „Tours-sur-Loire”, unde veți găsi multe activități pentru toate vârstele.

Găzduit de fostul palat episcopal, Muzeul de Arte Frumoase din Tours merită vizitat pentru colecțiile sale de pictură veche și modernă, dar și pentru sculpturile lui Rodin, Bourdelle și Debré. În fața palatului se află o grădină franțuzească, dominată de un cedru libanez, clasat printre arborii remarcabili ai Franței. De asemenea, într-o clădire din fața palatului, poate fi văzut un elefant împăiat, împușcat pentru că devenise imposibil de controlat în timpul unei parade a circului Barnum din 1902.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *