Blog

Blog
5 motive de evitare a presupunerilor

Comments (0) - Dezvoltare Personală

5 motive de evitare a presupunerilor

Uneori, liderii simt nevoia de a avea toate răspunsurile la toate problemele și provocările. În realitate, nici măcar cei mai buni dintre lideri nu pot ști atât de multe și de aceea construiesc echipe care produc rezultate. Pe de altă parte, dacă nu acordați putere echipei, nu veți maximiza rezultatele. Iar una dintre barierele care pot să apară este să săriți direct la concluzii. Și de ce ar trebui să evitați acest lucru?

S-ar putea să lătrați la alt copac

Este simplu, mai ales dacă sunteți în criză de timp, să săriți direct la concluzii în privința propunerilor altcuiva. Uneori judecata inițială poate fi bună, dar unori poate fi greșită. Verificați ceea ce ați înțeles punând întrebări de clarificare.

Nu puteți citi în mințile celorlalți

Poate că aveți acest talent, dar majoritatea oamenilor nu-l au. Atunci când cineva ridică o problemă, provocare sau oportunitate, ei vor fi cumva legați de ea. Ca lideri, treaba voastră este să înțelegeți poziția celorlalți și să încercați să găsiți o soluție.

Oamenii se vor demotiva

Să privim lucrurile în față, orice persoană entuziastă care propune ceva care nu este niciodată luat în considerare, va renunța la un moment dat. Dacă, în acest scenariu, voi sunteți liderii, va fi dificil să obțineți ceva cu oameni demotivați.

Nu durează prea mult să verificați ce s-a înțeles

Sigur, cu toții suntem ocupați și vrem să vedem lucrurile făcute. S-ar putea să dureze ceva să verificăm ce au înțeles ceilalți. Pe de altă parte, s-ar putea să dureze mai mult să refaci ceea ce nu a mers. De aceea este mai bine să investiți timpul pentru a verifica dacă totul a fost înțeles cum trebuie.

Oamenii vă vor respecta mai mult

Dacă sunteți o persoană a cărei reputație este că-și face timp pentru alții, că se implică și ascultă, oamenii vă vor respecta mai mult. Iar atunci când aveți deja respectul, succesul va veni mai ușor…

Dacă vreți să obțineți cele mai bune rezultate posibile și să-i păstrați și pe ceilalți implicați, evitați să faceți presupuneri prea devreme.

Cum gestionați relația cu un șef tiranic

Managementul colaborativ

Despre schimbarea jobului și cum să luați o decizie bună

Schimbare și clonare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *