Blog

Blog
Conduceți sau dați-vă la o parte din drum!

Comments (1) - Uncategorized

Conduceți sau dați-vă la o parte din drum!

Leadershipul se referă la un caracter care îndură. Popularitatea este temporară. Schimbarea este adesea impredictibilă. Și numai tăria de caracter este adevărata constantă a vieții voastre.

Liderii sunt în orice caz coordonatorii unei națiuni, companii, echipe sau idealuri familiale. Ei există pentru a proteja valorile și convingerile. Pentru a obține rezultate pozitive pentru toți. Un coordonator este o persoană care are grijă, cineva care primește încrederea celorlalți. Nu este motivat comportamental dincolo de interesul propriu.

Leadershipul înseamnă să alegi cu adevărat un serviciu dincolo de interesul propriu. Și să realizezi un exercițiu, cu grijă față de ceilalți, inclusiv în fixarea limitelor aliniate nevoilor. Pentru ca liderii să fie efectivi nu trebuie să existe vreun compromis legat de integritatea caracterului.

Un coordonator este un individ care susține ceea ce este bun pentru toți oamenii chiar dacă s-ar putea să nu fie în interesul lui să facă asta. În plus, prin protecția valorilor și convingerilor, coordonatorii buni trăiesc conform acestor valori ca un model și un exemplu pentru cei care-l urmează. În viață vă veți găsi autoîncrederea în multe roluri diferite. Veți fi chemat să fiți coordonatorii indiferent că este bine sau rău pentru mulți dintre cei aflați în grija voastră.

Calitatea muncii de coordonare depinde de ceea ce percepeți că este aceasta. Și de ceea ce gândiți despre ceilalți, de seriozitatea angajamentului vostru și și mai important de cum determinați ce este drept, bun și merită încredere. Deci leadershipul este treaba fiecăruia. Pentru că este o problemă care ne afectează pe toți. Nu numai că suntem impactați de el, dar suntem de asemenea chemați să-l exercităm cu anumite ocazii.

Putem fi chemați să dirijăm afaceri guvernamentale, să antrenăm o echipă, să ne educăm mintea, să conducem o familie, să organizăm o petrecere sau să susținem ceea ce este corect. Fiecare participă în roluri de leadership. Deci întrebarea cheie pe care trebuie să o îmbrățișați este: „Sunteți genul de persoană pe care alții să vrea s-o urmeze?” Iar răspunsul la această întrebare depinde de caracter!

Nimeni, în niciun fel de circumstanțe n-ar trebui să accepte vreun rol de leadership dacă nu vrea să-și asume această trăsătură de caracter. Oamenii au un drept divin să accepte și să ceară un caracter potrivit și acțiuni exemplare de la liderii lor. De aceea trebuie să conducem bine sau să ne dăm la o parte din drum!

Adevăratul test și forță a unei întreprinderi sau a unei familii nu va fi găsit în produsele sau serviciile sale, ci în caracterul liderilor săi. Deci caracterul unui lider este conștiința comunității. Prin caracter se exercită leadershipul. Se face prin exemplu și nu este ceva cu care să-i păcălești pe oameni. Iar lipsa de caracter va răbufni în cazul unor tensiuni indiferent cât de greu veți încerca s-o ascundeți. Trebuie să vă amintiți și să nu uitați niciodată că un coordonator este un îngrijitor care primește încrederea celorlalți!

Viața este plină de paradoxuri ciudate și pline de sens. Leadershipul caracterial este un asemenea paradox care vă va servi în toate rolurile și în viața de zi cu zi. Așa că trebuie să vă puneți aceste două întrebări simple:

  1. Sunt liderul pe care oamenii vor să-l urmeze?
  2. Ce pot să fac pentru a da un exemplu mai bun ca lider care să-i inspire pe prieteni, pe membrii familiei și pe asociați să ridice ștacheta propriei lor performanțe?

Răspundeți acestor două întrebări cu mâna pe inimă și, înainte de a fi prea târziu, acționați pentru a vă mișca în aceeași direcție pe care v-o indică inima!

Fiți diferiți, dar fiți cine sunteți!

Alte articole pentru dumneavoastră:

Ce-ar fi dac-ați elimina ședințele?

Subtilități pentru a ajunge la un compromis în negociere

Secretul unei șanse profesionale

6 schimbări simple care vă vor accelera întreprinderea

1 Comment

  • Kidszone

    8:45 AM, April 2023

    Pui fundamentul si construiesti-ti caracterul pentru a conduce anumite adevaruri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *