Blog

Blog
Întrebare la interviu: „Ce vă motivează pentru a vă face treaba?”

Comments (0) - Uncategorized

Întrebare la interviu: „Ce vă motivează pentru a vă face treaba?”

Multe întrebări puse la interviuri sunt înșelătoare. Nu știți niciodată care ar putea fi înțelesul ascuns din spatele ei. Înainte de a ajunge acolo este înțelept să vă familiarizați cu anumite întrebări comune pentru a vă putea formula un răspuns autentic puternic.

Iar una dintre întrebările pe care recrutorul vi le va pune se va referi la motivație. În acest caz, contrar aparențelor, pe intervievator nu-l interesează de fapt ce vă motivează să vă faceți treaba, ci obiceiurile motivaționale. Ei vor să se convingă că veți continua să faceți o treabă bună chiar și atunci când vor apărea probleme cu motivarea datorită modului în care funcționează lucrurile la locul de muncă.

Puncte de scos în evidență

Prin natura întrebării vor fi multe răspunsuri acceptabile. Urmați aceste sfaturi pentru a vă asigura că răspunsul este bine livrat, deoarece acesta este cel mai important lucru:

  • Transmiteți-vă auto-motivarea. Sunt multe feluri în care puteți face asta, dar trebuie să fie clar că veți performa chiar și în absența unui manager care să vă ghideze.
  • Alegeți-vă un factor de motivare specific. Poate fi dorința de a face treabă bună sau satisfacția succesului. Și acestea arată clar că motivarea vă vine din interior.
  • Fiți cinstiți. Nu afișați un fals entuziasm că lucrați de dragul muncii. Gândiți-vă la ceea ce vă motivează cu adevărat la locul de muncă.
  • Fiți pozitivi. Păstrați-vă o atitudine bună față de obiceiurile legate de muncă.

Greșeli de evitat

Dacă cădeți într-un dintre capcanele următoare, intervievatorul poate să creadă că vă lipsește etica muncii. De aceea este bine să le evitați!

  • Nu vă concentrați asupra scopurilor personale decât în cazul în care încurajează o excelentă etică a muncii. A fi motivați de avansarea în carieră prin muncă susținută este acceptabil, dar nu a fi motivați de salariu.
  • Nu vă grăbiți cu răspunsul. Acest lucru transmite fie lipsa de sinceritate, fie de motivare.
  • Nu exagerați. Recrutorul înțelege că munca necesită un efort, așa că nutrebuie să păreți pasionați chiar de fiecare aspect a ceea ce trebuie să faceți.
  • Nu vă bazați pe alții pentru motivare. A fi motivați de dorința de a fi plăcuți de superiori nu îi va convinge prea ușor în privința motivării pe termen lung.

Exemplu de răspuns

Un răspuns puternic la această întrebare va arăta cam ca cel de mai jos. Nu trebuie să uitați însă să adăugați elemente specifice poziției pentru care aplicați.

Sunt un individ care se motivează singur. Îmi place să mă implic total în ceea ce fac și să duc totul la capăt în mod corect. Se poate spune că cel mai bun factor care mă motivează este succesul. Chiar și atunci când lucrez independent, sunt capabil să rămân motivat fără intervenția superiorilor.

Alte articole pe care poate ați dori să le citiți:

Interviul de recrutare – non-verbalul spune mai mult decât vorbele dumneavoastră

Transformați timpul într-un companion al reușitei dumneavoastră

Citate din Woody Allen

Tehnici simple pentru a vă face treaba în mai puțin timp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *