Blog

Blog
Stiluri de leadership – cheile motivării oamenilor

Comments (0) - Uncategorized

Stiluri de leadership – cheile motivării oamenilor

Ca manageri, rezultatele pe care le obțineți depind în mare măsură de abilitatea de a-i motiva pe ceilalți. În principiu, motivarea pare simplă. În realitate însă, este o mare provocare.

Și dacă este atât de importantă motivarea, care sunt cheile motivării oamenilor cu care lucrați?

În primul rând trebuie să-i cunoașteți

Oamenii nu sunt o etichetă dată de denumirea jobului, ci ființe umane. Ei au propriile speranțe, aspirații, dorințe și nevoi. Ca manageri trebuie să știți ce îi face pe acești oameni să tresară. Și cum aflați asta? Simplu, întrebându-i în mod direct.

Tratați fiecare persoană ca pe o individualitate

Chiar dacă conduceți o echipă, aceasta este compusă din individualități. Acest lucru înseamnă că trebuie să răspundeți factorilor de motivare individuali mai curând decât celor de grup. Dacă descoperiți că trebuie să creați recompense de grup, încercați să vă adresați nevoilor personale din grup

Evitați capcana banilor

Întrebați-i pe manageri ce-i motivează și probabil vor spune că banii. Întrebați-i pe angajați sau pe cei pe care-i conduceți și poate că veți găsi și banii pe listă, dar nu printre primele nevoi menționate. Oamenii au nevoie să simtă că sunt recompensați corect pentru contribuția lor. Totuși banii în sine nu sunt un factor de motivare pe termen lung.

Oferiți oportunități de creștere

Cu toții avem dorința să creștem, să ne dezvoltăm, să acceptăm noi provocări, într-o mai mare sau mai mică măsură. Asigurând oamenilor oportunități de a crește și a se dezvolta este una dintre căile cele mai ieftine de a-i motiva. Poate fi chiar ceva foarte simplu, cum ar fi lucrul la un proiect sau la un seminar.

Oferiți feedback

Tuturor ne place să știm cum facem ceea ce facem, iar feedbackul este modalitatea prin care putem obține această informație. Nu ia decât un minut să mergeți și să-i mulțumiți cuiva sau unui grup de oameni ori să-i lăudați. În ciuda acestui fapt, majoritatea managerilor nu alocă aproape deloc timp pentru feedback. Dacă începeți să faceți acest lucru, s-ar putea să fiți surprins de impactul pe care-l poate avea.

Motivarea este cheia propriului succes. Deci ce vă mai trebuie pentru a începe să motivați eficient și să obțineți rezultate mai bune?

Alte articole pe care poate le-ați ratat:

Cum incită un lider la autodepășire pentru atingerea unui obiectiv major

Cum să impresionați pe oricine în mai puțin de 30 de secunde

Cauzele adânci ale leadership-ului de slabă calitate

Comportamente nepotrivite pentru un lider

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *