Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Cum să impresionați pe oricine în mai puțin de 30 de secunde

În câteva secunde fiecare persoană pe care-o întâlniți își formează o impresie care determină în mare măsură dacă vă place, va avea încredere și vă va respecta. Oricare ar fi misiunea dumneavoastră, conectarea cu oamenii și o primă impresie bună sunt foarte importante. Iată câteva sfaturi pentru a câștiga sufletele și mințile în 30 de secunde.

Neutralizați răspunsurile de tip luptă sau fugi

Primele câteva secunde ale unei prime întâlniri sunt conduse de reacții instinctive. Fiecare persoană face inconștient evaluări imediate care se centrează în jurul senzației de siguranță. Fiți conștienți de semnalele dumneavoastră imediate și asigurați-vă că nu sunt privite ca amenințări.

Respectați limitele

Fiți conștienți de spațiul personal și respectați limitele celorlalți. Dacă aveți îndoieli urmați indicațiile celeilalte persoane: dacă se apropie apropiați-vă, dacă păstrează distanța, faceți același lucru. Amintiți-vă că acest concept al spațiului personal variază din punct de vedere cultural.

Alimentați așteptările

În afaceri, primele impresii sunt colorate adesea de așteptări. Sperăm ca oamenii să se ridice la nivelul imaginii pe care ne-am creat-o în mintea noastră conform reputației lor, convorbirilor telefonice, e-mail-urilor sau textelor. Ne așteptăm la o consistență a acestei imagini generale și fără ea simțim o oarecare dezamăgire și confuzie. Nu este momentul de a-i surprinde pe ceilalți cu o nouă latură a personalității dumneavoastră.

Fiți conștienți de limbajul corpului

Acesta influențează mai mult de jumătate din răspunsul inițial al celorlalți, deci, în mod practic, vorbește mai tare decât cuvintele. Acționați în așa fel încât să semnalizați atenție și deschidere și păstrați o expresie facială care combină autoritatea cu abordabilitatea și contactul vizual.

Rămâneți pozitivi

Limbajul creierului e format din imagini, sunete, sentimente și, în mai mică măsură, mirosuri și gusturi. Sunt mult mai dificil de tradus lucrurile negative în imagini ușor de înțeles pentru creier decât cele pozitive. Lucrați la dezvoltarea unui stil explicativ pozitiv.

Păstrați-vă controlul asupra atitudinii

Energia generală pe care o transmiteți este unul dintre primele lucruri inconștiente la care oamenii răspund. Dacă sunteți agitați proiectați calmul. Dacă sunteți distrași și lipsiți de entuziasm, proiectați pozitivitatea. Nu veți face doar o impresie mai bună, dar vă puteți influența propria dispoziție.

Stăpâniți-vă starea de spirit

Oamenii sunt atrași de căldură, entuziasm și încredere mai mult decât de furie, aroganță și nerăbdare. Orice s-ar întâmpla în jurul dumneavoastră stăpâniți-vă răspunsurile pentru a le da celorlalți pe cele mai bune.

Sincronizați-vă

Asigurați-vă că vorbele, tonul vocii și limbajul corpului dumneavoastră spun toate același lucru. Mesajele amestecate îi îndepărtează pe ceilalți, dar consistența vă dă claritate și credibilitate.

Utilizați limbajul senzorial

Activați simțurile oamenilor și amestecați-vă imaginile pentru a fi siguri că țintiți punctele lor importante. De câte ori este posibil folosiți descrieri cu imagini vizuale, sunete, mișcări și sentimente pentru a îmbogăți ceea ce spuneți.

Fiți curioși, cu mintea deschisă și interesați

Dacă-i puteți face pe ceilalți să vorbească și să contiune să vorbească sunt toate șansele să fie atrași de dumneavoastră. Fiți interesați și cu mintea deschisă. Puneți întrebări care le stimulează imaginația și inițiază conversația.

Îmbrăcați-vă pentru succes

Găsiți un stil personal care reprezintă ceea ce sunteți și mesajul pe care vreți să-l transmiteți despre dumneavoastră. Priviți modul în care vă îmbrăcați și aparența dumneavoastră ca pe ambalajul unui produs.

Găsiți o declarație personală

Găsiți o declarație personală astfel încât să le puteți spune celorlalți concis și elocvent ce faceți, ce înseamnă asta pentru dumneavoastră și prin ce se face diferența. Gândiți-vă la asta nu ca la un slogan de vânzări, ci ca la o mini-prezentare artistică de succes.

Pregătiți toate aceste puncte și ar trebui să faceți o primă impresie extraordinară.

Și încă un sfat: tratați fiecare relație pe care v-o faceți ca și cum ar fi cel mai important lucru pe care l-ați făcut vreodată. Pentru că nu veți ști niciodată dacă nu cumva chiar așa și este.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *