Blog

Blog

Comments (1) - Uncategorized

Sfaturi și tehnici utile în leadership

Dacă vreți să fiți un lider, aveți nevoie de câteva sfaturi și tehnici de leadership pentru a face diferența. Modul în care vă prezentați, pe dumneavoastră și poziția dumneavoastră, sunt ceea ce oamenii privesc atunci când decid să vă urmeze sau nu. Dacă nu știți cum să prezentați faptele și calea de urmat, nimeni nu va asculta ceea ce aveți de spus. Pentru a conduce trebuie să fiți cineva pe care oamenii îl caută pentru sfaturi și pentru răspunsuri. Dacă nu sunteți versat în privința a ceea ce prezentați, oamenii nu vă vor urma.

Trebuie să știți cum să le vorbiți oamenilor. Vorbele sunt cele care fac un mesaj să treacă. Dar dincolo de vorbe, trebuie să conduceți prin fapte. Dacă doriți să provocați o schimbare, trebuie să doriți să vă schimbați. Trebuie să spuneți oamenilor ce și cum faceți. Și să le și arătați. Trebuie să aveți o convingere puternică despre ceea ce faceți și aceasta trebuie să se răsfrângă asupra celorlalți. Nu vă puteți aștepta ca oamenii să vă urmeze dacă nu faceți același lucru pe care vreți să-l facă și ceilalți. Conduceți prin exemplu și ceilalți că vor urma.

Pentru a conduce oamenii prin schimbare trebuie să știți ce înseamnă schimbarea și cum va afecta populația. Dacă nu aveți răspunsurile pentru ei, oamenii nu vă vor urma. Vechea zicală că orbul îl ghidează pe orb nu merge atunci când încercați să produceți o schimbare și să conduceți oamenii. Trebuie să credeți în ceea ce oferiți. Dacă le cereți oamenilor să muncească mai mult, nu vă veți limita nici dumneavoastră eforturile. Veți conduce prin exemplu pentru ca ceilalți să știe ce faceți.

Sunt atât de multe sfaturi și tehnici de leadership pe care le puteți folosi când provocați o schimbare! Trebuie să aveți o țintă pentru a conduce. Nu puteți conduce dacă nu credeți în ceea ce spuneți sau faceți. Oamenii vor ști asta din acțiunile dumneavoastră și vă vor urma pe măsură ce o faceți.

 

1 Comment

  • JULIAN

    6:52 PM, May 2016

    Despre leadership si lideri am tot discutat, dar sa trecem de la general la particular. Iata o serie de cinci sfaturi pentru liderul echipei de vanzari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *