Blog

Blog
Mai avem nevoie și de iarbă… ?

Comments (0) - Uncategorized

Mai avem nevoie și de iarbă… ?

Probabil că mulți dintre locuitorii cartierului Drumul Taberei se întreabă încă de ce au dispărut parcările de pe marginea bulevardului în zonele în care s-au executat lucrări de suprafață pentru metroul minune, a cărui construcție a depășit ca durată piramida lui Keops și marele zid chinezesc. Unii ar putea să mă contrazică în privința acestei ultime afirmații spunând că metroul circulă deja de câțiva ani. De acord, dar lucrările de suprafață încă nu au fost închise la Piața Moghioroș și Răzoare…

Dar să revenim la locurile de parcare dispărute de pe Bulevard. Absența lor aglomerează aleile dintre blocuri și îi face pe proprietarii de mașini să ocupe prima și, uneori, chiar și a treia bandă de circulație. Pentru că oamenii nu mai au efectiv unde să-și lase mașinile când vin acasă!

Conform unei declarații a primarului Ciucu, pe care am auzit-o chiar eu în cadrul emisiunii „România în direct” de la Europa FM, acest lucru s-a întâmplat pentru că foștii primari, pe care domul Ciucu nu a vrut să-i nominalizeze, ar fi realizat ilegal aceste locuri de parcare, iar constructorii erau obligați să redea terenul conform situației din acte. Observația mea, pe care am mai publicat-o și în alt articol, a fost că și-au adus aminte doar să planteze iarbă, nu și copacii pe care i-au tăiat!

Și cum tot în cadrul acelei emisiuni, primarul Ciucu s-a declarat automobilist cu permis și mașină de la 18 ani, mă așteptam, ca un cetătean naiv ce sunt, să găsească o soluție legală și să refacă acele locuri de parcare. Vorbim, după socoteala mea de circa 1.500, dacă nu mai multe, locuri de parcare.

O simplă plimbare prin cartier în weekendul trecut mi-a spulberat această iluzie. Sâmbătă se lucra de zor, cu echipamente de ultimă generație (săpătoare mecanice și altele) la amenajarea spațiului verde de pe Drumul Taberei între străzile Valea Argeșului și Râul Doamnei. După desenele trasate și arătură era clar că se va planta iarbă și se vor pune flori. Ce m-a deranjat cel mai tare este faptul că nicăieri nu am văzut un spațiu destinat plantării copacilor, vreo groapă în care să se pună pe viitor un arbore. Sigur, așa cum o spune și cântecul lui George Nicolescu, pe care l-am adoptat ca titlu al acestui articol, mai avem nevoie și de iarbă… Însă adevăratul plămân al planetei, de care avem atâta nevoie, îl reprezintă copacii, nu iarba. Și oricum, aceste lucrări dovedesc că trebuie să punem cruce ideii de parcări în spic pe marginea bulevardului!

Pe de altă parte, să nu uităm că suntem la sfârșitul lui septembrie și în două luni vine iarna, când și iarba și florile se usucă. Dacă mai avea niște bani de cheltuit din buget, ar fi trebuit să găsească ceva mai util de făcut cu ei domnul primar. Dar am senzația că a învățat și el lecția celorlalți: iarba și florile sunt cea mai bună metodă de a chetui bani publici fără a fi tras la răspundere. Dacă vine cineva în control și nu le găsește, justificarea e că s-au uscat… În plus, trebuie replantate de câteva ori pe an, iar firmele care se ocupă de asta știu ce să facă cu banii. Cu copacii, îi plantezi și 100 de ani nu mai cheltui mare lucru cu ei. La fel și cu parcările. Ei bine, în cazul parcărilor nu chiar atât de mult timp, dar măcar 5-10 ani…

În timpul ăsta noi căpătăm tot felul de afecțiuni pulmonare de la aerul poluat din oraș și ne distrăm ca într-un thriller seara, când venim acasă de la birou, căutând un loc unde să putem lăsa mașina fără a deranja aproape pe nimeni.

Dar… mai avem nevoie și de iarbă…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *