Blog

Blog
5 capcane de evitat când conduceți echipe

Comments (0) - Uncategorized

5 capcane de evitat când conduceți echipe

Conducerea unei echipe, mare sau mică, poate fi o provocare. Ca lideri trebuie să fiți capabili să evitați anumite capcane.

A fi vag

Prima capcană este să fiți vag. Puteți fi vag în legătură cu obiectivele sau rezultatul pe care-l doriți sau în privința rolului individual al membrilor echipei. Puteți fi vag în privința așteptărilor membrilor echipei. Încercați să exprimați lucrurile cât mai clar cu putință atunci când conduceți o echipă, astfel încât membrii acesteia să nu meargă pe ghicite în privința cerințelor și obiectivelor.

A vorbi mai mult decât a asculta

O parte a sarcinilor unui șef de echipă este de a se asigura că toate opiniile diferite sunt exprimate și auzite. În multe feluri sunteți facilitatorul sau dirijorul echipei, mai mult decât un instrumentist. Iar cheia intrării în acest rol este să învățați să vorbiți mai puțin și să ascultați mai mult.

Amânarea excesivă

Șefii de echipă buni sunt buni și în luarea deciziilor. Opusul extrem îl reprezintă amânarea excesivă și punerea deciziilor în așteptare. Este mai probabil să vă bucurați de mai mult respect dacă sunteți mai înclinați spre acțiune decât spre amânare.

Nevoia de a avea toate răspunsurile

Sunt șanse ca progresia în primele etape ale carierei fiecăruia să se fi bazat pe cât de bun era într-o anumită meserie. În propria voastră meserie, aveți probabil majoritatea răspunsurilor, așa că, atunci când nu mai sunteți persoana care are toate răspunsurile vă puteți simți debusolat. Amintiți-vă că pentru a fi acceptați și respectați ca lideri nu trebuie să aveți chiar toate răspunsurile…

Să fiți interesați doar de productivitate

Bineînțeles că trebuie să livrați rezultate. Trebuie ca echipa să fie productivă. Dar concentrarea excesivă pe a duce lucrurile la bun sfârșit poate face ca lucrurile să nu mai fie atât de plăcute la nivelul echipei. Ca lideri, trebuie să stăpâniți echilibrul dintre obținerea rezultatelor și a avea o echipă fericită, motivată și satisfăcută.

În loc de concluzie

Conducerea echipelor poate să pară ușoară în teorie. Practica este însă altceva, este o provocare mult mai mare…

Alte articole pe care poate le-ați ratat:

Cum să gestionați un feedback care vă ofensează

Proiect reușit – secretele unui prestator fericit

Comunicarea eficientă este esențială pentru lideri

Cum să comunicați în stilul lui Bill Clinton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *