Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Comunicarea eficientă este esențială pentru lideri

Mulți dintre așa-numiții lideri ai organizațiilor de astăzi dau ce este mai strălucitor și mai bun competitorilor sau unei alte industrii pentru că nu pot comunica eficient.

Ați putea întreba de ce? Pentru că aceștia sunt aceia care vor îndepărta oamenii de organizația dumneavoastră dacă nu sunt capabili să comunice! Se numește a fi sensibil la efortul făcut de colaboratori.

Cînd pleacă un colaborator, spunem de obicei că a fost o alegere personală sau eventual o greșeală, dar dacă veți privi mai atent veți observa că așa-zișii lideri ai organizațiilor de astăzi îi trimit pe cei mai strălucitori și mai buni competitorilor sau altor industrii.

Și acest lucru vă îngreunează atragerea angajaților potriviți pentru că aveți deja o reputație. Și atunci ați putea părăsi organizația pentru o alta, obținând jobul pentru că aveți „experiență” și ia ghiciți ce veți face pentru această organizație? Să privim dezordinea creată de unii dintre „marii” CEO de azi! Ce tip de comunicatori sunt oamenii ăștia?

Pentru a comunica eficient:

  • Trebuie să fiți congruent. Și atunci oamenii vă vor asculta și vor învăța cel mai bine.
  • Nu trebuie să fiți plictisitor. Dacă oamenii sunt plictisitori mă întreb întotdeauna ce au de ascuns.
  • Trebuie să fiți capabili să spuneți povești. Deci învățați să spuneți povești despre realizările oamenilor dumneavoastră și despre cum au făcut. Dacă vreți să vă educați clienții pentru a realiza de ce vor să folosească produsele sau serviciile dumneavoastră, trebuie să aveți lucruri despre care să merite să vorbiți.
  • Trebuie să fiți mai aproape de oameni. Cu alte cuvinte, trebuie să vă faceți treaba și să petreceți mult timp ascultând ce fac oamenii din echipa dumneavoastră și apoi să transformați totul într-o poveste.
  • Trebuie să aveți opinii puternice. Chiar dacă uneori oamenilor nu le place acest lucru. Dar dacă nu le aveți, cumva comunicarea dumneavoastră devine plictisitoare și oamenii nu vă mai ascultă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *