Blog

Blog
Strategiile de vârf ale performerilor asediați de schimbare

Comments (0) - Dezvoltare Personală

Strategiile de vârf ale performerilor asediați de schimbare

Se spune că singura constantă în viață este schimbarea. Pentru lideri, proprietari de firme și performeri de înaltă clasă, atunci singurul drum spre succes este adaptabilitatea. Atunci când viața te lovește pe după colț, trebuie să răspunzi în consecință. Dar în timp ce unii dintre noi suntem adepții îmbrățișării schimbării, mai devreme sau mai târziu trecem cu toții prin acel tumult care ne aruncă înapoi. Catastrofe uriașe, care deformează viața – decese în familie, diagnostice medicale serioase, despărțiri și divorțuri – ne pot face să ne pierdem concentrarea, să ne pierdem direcția și, până la urmă, să deviem de la curs.

Și din nou, performerii nu prea-și pot permite cu adevărat acest lux. Chiar dacă sunteți în plină schimbare a vieții, tot trebuie să mențineți un nivel înalt de productivitate sau să vă mențineți afacerea pe linia de plutire. Este mai mult decât o simplă provocare… O lovitură dată echilibrului delicat între a avea grijă de voi și respectarea obligațiilor profesionale înseamnă că trebuie să stabiliți priorități, să delegați sarcini și să acceptați ajustarea programului și a rutinelor zilnice.

Ce să faceți atunci când sunteți presați de schimbare

  • În primul rând concentrați-vă pe ceea ce puteți controla. Unul dintre lucrurile care fac schimbarea este că ne poate face să ne simțim neajutorați, mai alest atunci când schimbarea este ceva permanent sau catastrofal ca o pierdere majoră personală. Poate fi util să vă abateți atenția asupra lucrurilor pe care le puteți controla, atât în afaceri cât și în viața personală;
  • Evaluați-vă prioritățile. Pasul următor este să vă gândiți la ceea ce urmăriți – care vă sunt țintele atât pe plan personal cât și profesional. În timpul unei perioade tumultoase s-ar putea să aveți nevoie să eliminați anumite activități pentru a avea timp să vă lingeți rănile. S-ar putea să externalizați anumite sarcini, s-ar putea să trebuiască să aveți mai mult timp pentru voi. Vor fi de făciut alegeri în privința cheltuirii fiecărui minut prețios, iar clarificarea priorităților vă poate ajuta să navigați printre iceberguri.
  • Aveți grijă de voi. Acest lucru este foarte important. Și este simplu. Și totuși este adesea neglijat. În timpul unei perioade dificile sau de tranziție, puteți ajunge ușor atât de furioși ori prinși în tot felul de chestii externe încât să neglijați să aveți grijă și de voi. Asigurați-vă că dormiți suficient în fiecare noapte. Opt ore dacă este posibil. Hrăniți-vă cu mâncare adevărată – nu cu chestii de la fast food sau batoane de proteine. Și faceți exerciții fizice. Limitați consumul de alcool, cofeină și stimulanți.
  • Gândiți pe termen lung. Vă veți trezi prinși în tot felul de lucruri și este normal, dar puteți încerca să obțineți un echilibru ținând un ochi pe imaginea de ansamblu. Gândiți-vă unde vreți să ajungeți, ce doriți să realizați pe termen lung, atât pe plan personal cât și profesional. Puteți face orice ajustări doriți sau considerați necesare, dar nu scăpați din ochi obiectivul final.
  • Și până la urmă nu trebuie să treceți prin toate astea singuri. Construiți parteneriate. Implicați prieteni, coachi și mentori. Luați-vă alături terapeuți sau ghizi spirituali cu care puteți vorbi și care vă pot sfătui. Nu încercați să duceți singuri povara schimbării!

Alte articole pe care poate le-ați ratat:

Pregătirea pentru leadership

La ce folosește amabilitatea în întreprindere?

Când e momentul pentru o schimbare?

Cinci întrebări pentru reușita antreprenorială

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *