Blog

Blog

Comments (0) - Uncategorized

Pregătirea pentru leadership

Deci doriți să fiți un lider? Sau vă doriți să fiți un lider mai bun? Este posibil. Oriunde ați fi ajuns în călătoria dumneavoastră, puteți merge înainte. Puteți conduce mai bine. Puteți conduce mai mulți oameni. Vă puteți conduce organizația pe un teren sigur. Da, puteți!

Dar acest lucru nu poate fi realizat prin osmoză! Nu este posibil! Dezvoltarea în leadership nu este ceva care vine de la zâna bună a leadership-ului. Nu puteți atinge poalele pardesiului lui… (alegeți-vă dumneavoastră liderul) … și să deveniți un „super lider”! Ar fi mult prea simplu!

Deci, de ce aveți nevoie? De timp, experiență, antrenament, cucuie de la datul cu capul de pragul de sus, de un mentor, de disciplină și de încă niște lucruri…

Dar hai să o luăm de la început, de la pregătirea pentru leadership. Înainte de a ajunge liderul care vă doriți să fiți:

  • Calculați costurile. Leadership-ul este dificil. Vor fi momente în care veți spune că nu merită efortul. Dar ați ales asta. Ați ales pentru că vreți să conduceți oameni. Vreți să le îmbunătățiți viața. Vedeți terenul sigur pe care ei nu-l pot vedea și vă doriți să-i duceți acolo. Acest lucru cere timp și bani. Vă va consuma puterea și energia. Calculați costurile! Leadership-ul nu este pentru cei slabi sau timizi. Da, recompensele sunt mari, dar la fel sunt sacrificiile. Pregătiți-vă pentru costurile leadership-ului.
  • Verificați-vă punctele forte și slăbiciunile. Prea mulți oameni se aruncă cu capul înainte și mor pentru că nu au fost corecți cu ei înșiși în legătură cu puntele forte și slăbiciunile lor. Au pornit la drum și abia pe urmă au realizat că ar fi trebuit să se întărească în anumite zone, iar acum acest lucru le anulează capacitatea de a conduce. Dacă vă cunoașteți calitățile, atunci vă puteți concentra asupra lor și să aveți succes prin intermediul lor. Dacă sunteți de asemenea conștient de slăbiciunile dumneavoastră veți fi capabil să le evitați, iar acest lucru vă va permite să deveniți un lider de succes. Deci pregătiți-vă să vă cunoașteți foarte bine calitățile și defectele.
  • Pregătiți-vă pentru maraton, nu pentru sprint. Foarte puțini oameni, chiar foarte, foarte puțini, primesc însărcinări importante în leadership la vârste fragede. De obicei lucrurile se dezvoltă încet. Și atunci, de ce avem impresia că se vor întâmpla rapid? Datorită poveștilor de la TV și din reviste. „Un tânăr de 25 de ani și-a început afacerea și a ajuns la vânzări de 20 milioane € în doi ani” vinde mai bine decât „Un om de afaceri de 45 de ani a muncit din greu și a construit o afacere care a schimbat comunitatea din care face parte.” Deci dacă nu sunteți unul dintre puținii aleși, va trebui să vă pregătiți pentru un maraton. Este vorba de o ajustare atât mentală cât și emoțională. Pregătiți-vă pentru un drum lung!
  • Dezvoltați o atitudine care să favorizeze învățarea. Poate că ați mai auzit asta: „liderii sunt oameni care citesc”. Este adevărat. Ba mai mult, liderii sunt oameni care învață. Nu cunosc pe nimeni care să fi atins orice nivel de leadership fără a fi mereu gata să învețe lucruri noi. O persoană cu care lucrez îmi spune mereu: „Nu-mi spune lucruri pe care le știu. Spune-mi lucruri noi, din care pot învăța.”
  • Acumulați dragoste pentru oameni. În realitate, noi nu conducem organizații sau afaceri, ci oameni. Avem succes dacă știm cum să conducem oamenii. Iar cel mai bun mod de a deveni un lider al unor oameni este să-ți pese de ei. Ceilalți iși vor da seama instinctiv dacă ne pasă de ei și dacă ținem cont de interesele lor. Iar dacă nu știu că ne pasă de ei, nu ne vor urma. Leadership-ul este arta de a dirija oamenii la care ținem și pe care dorim să-i ajutăm. Dacă aveți probleme cu oamenii există șanse să nu fiți gata, încă, să-i conduceți…

Succes!

Alte articole recomandate:

Despre importanța primelor 100 de zile în management

Știți cum să ascultați?

Gestionarea timpului la ora digitalizării

Accelerați creșterea afacerii dumneavoastră printr-o cultură creativă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *