Blog

Blog
Moduri inteligente de fidelizare pentru un angajat cu potențial

Comments (0) - Uncategorized

Moduri inteligente de fidelizare pentru un angajat cu potențial

Păstrarea și fidelizarea unui profil rar este o provocare lansată oricărui patron care vrea să-și îmbunătățească rezultatele. Soluția de fidelizare a unui asemenea angajat de mare potențial se găsește într-un amestec de dispoziții în favoarea sa. Cu cât personalizați tratamentul cu atât mai solidă va fi fidelizarea pe care o obțineți.

Un profesionist care se face remarcat

Un angajat cu potențial înalt depinde de contextul organizațional și de nivelul său ierarhic. El nu ocupă în mod obligatoriu un post foarte înalt, dar exercită anumite responsabilități care într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat vor contribui la aducerea unei valori adăugate importante în întreprindere. Cadrul cu potențial înalt aspiră să facă parte din echipa de management. Este un profesionist sau un specialist în meseria sa, evoluează mai rapid ca alții, muncește mai bine și mai eficient și se ambiționează să progreseze din punct de vedere profesional. Dotat cu talente rare, cu abilități de căutare și cu o expertiză crucială pentru succesul companiei, el se demarcă și necesită un tratament special dacă vreți să-l fidelizați.

Trebuie să-i oferiți tot ce este necesar pentru formarea profesională

Trebuie să-i garantați o ameliorarea a competențelor sale. Oferirea unei formări profesionale îl fidelizează și se încadrează în sensul afacerii voastre. Acest angajat cu potențial înalt beneficiază de un salariu mai mare decât al altora, deoarece cu cât salariul său este mai mare cu atât crește și profitul vostru ori mai curând cu cât vă crește beneficiul, cu atât mai mult îl veți recompensa. Trebuie să-l faceți să evolueze rapid și pentru asta trebuie să-l țineți la curent cu toate schimbările: tehnologii noi, noi tehnici de vânzări, schimbări de legislație, impactul internetului etc. Perfecționarea în informatică se înțelege de la sine: ați investit în computere și programe și el trebuie să le folosească în mod optim și să beneficieze de o ameliorare permanentă a competențelor în informatică. Documentarea sub orice formă, mentoratul în interiorul firmei sau în exterior, prin programe implicând alte companii sau universități, seminarii și cursuri personalizate în funcție de expertiza și proiectul personal al fiecăruia, tot atâtea forme de îmbogățire a cunoștințelor și de recunoaștere.

Un salariu de top

Pe lîngă formarea profesională, cea de a doua armă pentru păstrarea talentelor se găsește la nivelul remunerației pe care o oferiți. Bineînțeles că aceasta depinde de raritatea competențelor sale și de experiență. În sectoarele „calde” ale noilor tehnologii, un cadru cu o calificare înaltă va cere un salariu mare pentru munca lui. Legea cererii și ofertei condiționează nivelul salariilor care crește în caz de penurie de talente și de valoarea adăugată a acestora. Localizarea geografică poate avea și ea un impact, în funcție de costul vieții și de nivelul regional de dezvoltare. De exemplu, un angajat poate costa mai mult la București sau la Cluj decât la Vaslui sau Alexandria. Oricum ar fi, cum produce mai multă valoare ca alții, el va aprecia că performanța sa trebuie recunoscută și retribuită la adevărata sa valoare. Trebuie să-l gestionați ca pe o investiție în resursa umană și să-i oferiți un nivel corespunzător de remunerație variabilă, cu creșteri care fac diferența față de ceilalți. Recunoașterea talentului său aduce bani, altfel o pot face alții furându-vi-l. Un nivel ridicat al așteptărilor, o mare mobilitate pentru că este foarte căutat, conștiința potențialului său și puterea sa de negociere îi permit să-și ofere cei mai buni angajatori.

Furnizarea unor avantaje sociale interesante

Cu avantajele sociale puteți ameliora enorm salariul direct. Acestea sunt adesea avantaje și servicii care nu au o legătură directă cu munca prestată și nici cu performanța. Legate de faptul de a ocupa un post în companie, acestea îmbracă o formă financiară sau în natură, colectivă sau selectivă, punctuală sau permanentă, obligatorie sau voluntară. Puteți oferi de exemplu o asigurare medicală de sănătate privată care acoperă anumite îngrijiri medicale excluse de securitatea socială publică. Ori o asigurare de viață și invaliditate care să acorde o îndemnizație în caz de deces sau invaliditate ca urmare a unei boli sau unui accident. Îi puteți proteja veniturile printr-o pensie suplimentară proporțională cu perioada sa de activitate, o asigurare privată peste ceea ce oferă pensia de stat. Puteți de asemenea adăuga servicii recreative, un program flexibil și posibilitatea de a lucra de oriunde în anumite perioade ale anului.

Recompensarea prin bonusuri

Bonusuri, prime, individuale sau de echipă, comisioane – remunerația variabilă recompensează munca individuală, meritul și performanțele personale. Un cadru cu potențial înalt va fi sensibil la această personalizare a remunerației. Îi puteți personaliza bonusurile, oricare ar fi postul, expertiza și responsabilitățile sale indexându-l în funcție de performanța sa și îndeplinirea unor obiective cantitative și calitative. Cu cât firma dumneavoastră este mai capabilă de a evalua performanța individuală, cu atât mai mult puteți ținti performanța și să vă fidelizați talentele pe care vi le doriți. Un talent potențial va aprecia faptul că primește câteva salarii în plus.

Rezervarea unui management oprim al carierei

El acordă multă importanță lucrurilor care îl pun în valoare și-l scot din mulțime, capacității sale de a face diferența și de a progresa. Gândiți-vă la coaching sau la mentorat pentru a actualiza și a pune în valoare potențialul său. Cu o gestionare dinamică și individualizată a carierei sale îi permiteți să se dezvolte pentru că altfel se va plictisi. Propuneri dese de schimbare a postului îi pot oferi experiențe diverse în coerență cu proiectele sale strategice, evitând o gestionare de carieră prea intensivă care l-ar face obsedat de parcursul său în detrimentul interesului companiei.

Alte articole:

Greșeli uzuale pe care noii manageri ar trebui să le evite

Portretul angajatului ideal

Managementul trebuie să țină pasul cu lumea care accelerează

Citate despre CV, căutarea de job-uri și recrutori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *