Blog

Blog
Cui îi adresați candidatura voastră?

Comments (0) - Uncategorized

Cui îi adresați candidatura voastră?

Ce faceți când vreți să trimiteți o candidatură și nu cunoașteți numele recrutorului? O soluție ar fi să vă adresați cu „Dragă echipă de recrutare…”

Este un pic cam americănesc, ca să zic așa, dar merită încercat. Este evident că aplicația voastră trebuie adresată cuiva. Dar ce faceți atunci când nu aveți numele recrutorului, al directorului de resurse umane sau al persoanei responsabile? Vă prezint mai jos două soluții.

Căutați numele

Bine înțeles, în mod ideal trebuie să folosiți numele responsabilului de recrutare în scrisoare. Concentrați-vă deci pe o mică anchetă în acest ocean al internetului, prin intermediul siteului firmei, prin rețelele sociale și cu ajutorul propriei rețele de relații. Există și posibilitatea de a telefona direct la firmă pentru a cere numele persoanei care se ocupă de recrutări. Spuneți simplu: „Bună ziua, numele meu este… și doresc să aplic la postul publicat pe… Este posibil să aflu numele responsabilului cu această recrutare pentru a-i adresa scrisoarea de intenție?”

Folosiți termenul „dragă echipă de recrutare”

Dacă numele responsabilului se dovedește imposibil de găsit, iar firma se dovedește reticentă în a-l dezvălui, inspirațivă din formula americană: „Dear hiring team” („dragă echipă de recrutare”). Trimițând aplicația echipei însărcinate cu primirea candidaturilor vă măriți șansele de a ateriza în mâinile cui trebuie.

Putem trimite candidatura unui salariat al întreprinderii căruia îi cunoaștem numele? În niciun caz! Persoana, dacă nu e implicată, nu e în formă, nu e binevoitoare, va șterge cu un singur clic mesajul pe care i l-ați trimis pe mail împreună cu CV-ul atașat. Sunt puține șanse ca un alt angajat să vă transfere mesajul persoanei potrivite. Și nu vreți să vă asumați acest risc! Nu-i așa?

Într-un singur caz puteți face asta: atunci când cunoașteți foarte bine acea persoană, vorbiți direct cu ea, îi explicați despre ce este vorba și îi cereți ajutorul. Dacă este de acord și sunteți siguri că nu vă minte, atunci o puteți face!

Spor la vânătoare!

Alte articole recomandate:

Cum să luaţi cea mai bună decizie în interesul dumneavoastră

Motivele pentru care nu vă place jobul dumneavoastră

Câteva secrete pentru a deveni un lider eficient

Aveţi încredere în dumneavoastră?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *