Blog

Blog
Aveţi încredere în dumneavoastră?

Comments (0) - Uncategorized

Aveţi încredere în dumneavoastră?

În copilărie eraţi îndrăzneţi. Încrederea vă lipsea arareori. Cu trecerea anilor v-aţi întrebat cum o puteţi păstra în faţa eşecurilor pe care le-aţi îndurat. Dacă v-aţi debarasat de idealurile copilăriei, de ce n-aţi păstrat sentimentul de încredere care le însoţea? Aveţi încredere în dumneavoastră?

Încrederea, acest mare facilitator al vieţii

Îndoiala de sine este un loc comun. Un sondaj printre managerii britanici realizat de Institutul de leadership şi management din Marea Britanie arată că 50% dintre femeile interogate şi 31% dintre bărbaţi nu au încredere în eficienţa lor în muncă şi în managementul propriei cariere. De fapt, ca fiecare dintre noi, v-aţi născut cu capacitatea de a fi cel mai bun, apoi aţi început să vă îndoiţi de forţa şi capacitatea dumneavoastră de a duce o viaţă inpresionantă. Apoi mesajele societăţii fondate pe teamă şi interdicţii, v-au făcut neîncrezător. A fi încrezător, fără nicio îndoială, teamă sau nelinişte, este revenirea la izvoare şi la eul dumneavoastră original. Încrederea nu este numai o atitudine, este marele facilitator al vieţii care vă transformă gândurile în acţiuni. A deveni încrezător înseamnă să vă asumaţi un risc practic, calculat şi să vă schimbaţi modul de gândire.

Vă aventuraţi din proprie iniţiativă în afara zonei proprii de confort

Nimic nu întăreşte încrederea mai mult decât acţiunea şi iniţiativele, mai ales acelea care comportă importante riscuri de eşec. Pentru a căpăta încredere, începeţi cu lucruri mici şi continuaţi cu noi acţiuni până ajungeţi să vă simţiţi confortabil în prezenţa riscului. Deveniţi încrezător pur şi simplu atunci când acţionaţi în funcţie de ambiţiile şi dorinţele dumneavoastră, în timp ce acela care se îndoieşte este oprit din drum de teama de eşec.

Consideraţi eşecul ca pe o sursă de informaţii

Faptul de a avea încredere nu vă pune la adăpost de eşecuri, dar în loc să fiţi descurajat, le consideraţi ca pe nişte ocazii de a colecta informaţii foarte utile pe drumurile către nicăieri şi pe cele pe care ar fi bine să mergeţi. Cu forţa primită de la aceste eşecuri, vă orientaţi în mod diferit, experienţa fiind de fiecare dată o lecţie pentru corijarea tirului. Nu supravieţuieşte cel mai puternic, ci cel care se adaptează cel mai bine şi cel mai repede.

Vă repuneţi în discuţie comportamentele, dar nu pe dumneavoastră însuşi

Nu gândiţi lucruri negative despre dumneavoastră, iar dacă îndoielile vă asaltează combateţi-le reanalizându-le. Atunci când o acţiune nu este încoronată de succes, nu trebuie să vă simţiţi ca un perdant şi trebuie să reuşiţi să evacuaţi orice gândire automată negativă. Ştiţi că rememorarea la nesfârşit a unei erori comise este cel mai bun mijloc de a vă distruge încrederea. Când vi se întâmplă acest lucru, analizaţi această eroare, încercaţi să-i înţelegeţi originea şi eliminaţi orice gând negativ aruncându-vă într-o nouă acţiune.

Asumaţi-vă responsabilitatea şi acţionaţi

În loc să vă simţiţi victima unei situaţii nefericite, vă însuşiţi circumstanţele pentru a putea acţiona mai bine şi a le influenţa. Nu vă blamaţi colegii pentru circumstanţe străine acţiunii dumneavoastră, asumaţi-vă responsabilitatea şi schimbaţi cursul acţiunii pentru a surmonta şi a domina obstacolele care se ridică pe drumul către realizarea obiectivelor proprii.

Vă gestionaţi fragilitatea şi cereţi sfaturi

Pentru că sunteţi încrezător în dumneavoastră însuşi, citiţi mult pentru a vă ameliora, a vă forma, investiţi în dezvoltarea dumneavoastră personală şi urmaţi sfaturile formatorilor şi mentorilor care au reuşit în meseriile şi sectoarele în care doriţi să vă atingeţi obiectivele. Pentru că sunteţi încrezător, nu vă jenează să vă arătaţi vulnerabilitatea şi să vă deschideţi către învăţămintele celorlalţi. Cel care este locuit de îndoială nu avansează, pentru că îi este teamă să-şi admită slăbiciunile.

Alte articole complementare pe care poate le-ați ratat:

Cum ieșiți din situații delicate la locul de muncă

Despre schimbare în managementul schimbării

Gânduri nocive de eliminat pentru a reuși

Lecții greu de învățat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *