Blog

Blog
Întrebare pentru interviu: La ce publicații sunteți abonat?

Comments (0) - Uncategorized

Întrebare pentru interviu: La ce publicații sunteți abonat?

Atunci când mergeți la un interviu profesional, s-ar putea să vă treziți cu întrebări care nu par să aibă nimic de-a face cu poziția actuală. De exemplu, întrebarea din titlu. Scopul acesteia este însă de a măsura angajamentul vostru față de industrie și dedicarea pentru dezvoltarea personală. Dacă vă place cu adevărat domeniul în care activați, este natural să încercați să învățați mai multe atunci când ieșiți din mediul de lucru. Chiar dacă nu sunteți abonați la publicațiile industriei, încercați să vorbiți despre ceea ce citiți pentru a avea performanțe în domeniu. Amintiți-vă să fiți încrezători și pozitivi în privința răspunsului pentru a lăsa o impresie bună intervievatorului.

Pe ce trebuie să vă concentrați

Recrutorul vrea să vă măsoare loialitatea față de industria și interesul pentru dezvoltarea personală și profesională. Încercați să formulați un răspuns care să se adreseze acestor puncte de interes:

  • Scoateți în evidență motivul pentru care ați ales acele titluri;
  • Concentrați-vă asupra modului în care conținutul contribuie la creșterea personală și profesională;
  • Dezvăluiți-vă personalitatea;
  • Evidențiați-vă dedicarea pentru domeniu și ultimele descoperiri din acesta.

Chiar dacă este recomandat să introduceți câteva publicații specifice industriei, puteți vorbi și despre hobbyurile voastre. În funcție de tipul poziției, recrutorul poate fi impresionat de o individualitate completă și bine definită.

Greșeli

Nu trebuie să menționați o publicație care de obicei este contra industriei, așa că luați în considerare și aceste sfaturi atunci când vă pregătiți de interviu cu o zi înainte:

  • Nu alegeți titluri cu care nu sunteți familiari;
  • Nu menționați nicio revistă al cărei conținut pentru o discuție în mediul profesional;
  • Nu discutați despre titluri cu o reputație îndoielnică;
  • Nu vă limitați răspunsurile doar la publicațiile pe hârtie și în niciun caz doar la cele naționale.

Multe magazine și periodice pot fi accesate foarte ușor online chiar și de pe aplicații pentru mobil. Chiar dacă abonamentul există doar în spațiul virtual, el merită menționat la interviu.

Exemplu de răspuns

Iată, mai jos, două exemple de răspuns potrivite acestei întrebări:

Prefer să accesez știrile de pe mobil. Urmăresc HotNews pentru știrile interne și Wall Street Journal și New York Times pentru cele internaționale. De asemenea urmăresc principalele reviste dedicate indutriei, … (aici trebuie să numiți unul sau mai multe titluri), tot în mediul online.

Urmăresc Time și national Geographic pentru plăcerea personală. Dar pentru a fi conectat și la zi cu mediul de afaceri internațional urmăresc Entrepreneur, Forbes, HBR și Inc.

Fiți cinstiți, dar încercați să rămâneți la abonamentele relevante care vă vor da o imagine profesională.

Alte articole pe care poate nu le-ați citit:

Regulile de bază ale angajaților de elită

Lecții greu de învățat

Arta managementului prin întrebări

Despre dictatura urgențelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *