Blog

Blog
A te răzgândi ca modalitate de a avansa în leadership

Comments (0) - Uncategorized

A te răzgândi ca modalitate de a avansa în leadership

Tuturor ni s-au întâmplat lucruri rele, am intrat în contact cu persoane nepoliticoase ori am avut zile în care legile lui Murphy s-au aplicat fără greș. Și totuși, dacă ne luptăm să devenim lideri de impact în cercul nostru de ingluență, trebuie să realizăm că drumul spre leadership începe cu o stare de spirit. Liderii muncesc din greu pentru a gândi diferit și a vedea lumea prin lentile diferite.

Există un lider în fiecare dintre noi care încearcă să iasă și să fie puternic, dar unica modalitate de a fi un lider efectiv este de a munci și a adopta starea de spirit necesară pentru a deveni un lider de impact.

Cu o asemenea țintă de a crește liderul din voi trebuie să adoptați anumite strategii care vă vor asita de-a lungul călătoriei pentru a deveni puternici, siguri de voi și lideri eficienți.

Înțelegerea diferențelor

Trebuie să înțelegeți că fiecare persoană este unică. Îmbrățișând acest adevăr îi putem accepta mai ușor pe ceilalți așa cum sunt și le putem da drumul din propria judecată și critică care ne orbește oportunitatea de a relaționa și a ne împrieteni.

A accepta schimbarea cu entuziasm

Liderii acceptă cu entuziasm faptul că schimbarea (atât internă cât și externă) este constantă și binevenită. Liderii acceptă și îmbrățișează schimbarea ca pe un instrument de învățare și o oportunitate pentru succes. Deși o schimbare propusă s-ar putea să nu pară cea mai bună soluție, atunci când este inevitabilă mergem înainte cu curaj spre ea și primim cu brațele deschise lecțiile, provocările și ideile care vin din posibilitatea de înnoire și de a face ceva diferit.

A alege cu grijă cuvintele

Liderii își aleg cuvintele cu grijă. Este așa de simplu să fii luat de valul emoțiilor atunci când întîlnești o situație care ne stârnește nevoia de a fi defensivi și de a mârâi la cineva! Liderii își fac un obicei din a-și ține conștiincioși limba în frâu pentru a-i proteja pe ceilalți de eventualele ofense și jigniri.

Puneți comportamentele interne sub raze X

Printr-o privire constantă spre interior și radiografiindu-ne în mod constant gândurile, emoțiile și personalitatea am putea găsi zonele în care vrem să mai creștem. Cu o stare de spirit sănătoasă, liderii își întăresc leadershipul interior examinând toate aspectele vieții și îmbrățișând bucuroși metamorfoza inevitabilă. Și încă și mai important, nu este nicio rușine în a ne admite greșelile și în a crește prin ele.

Spuneți da succesului

O stare de spirit întoarsă spre succes dă roade. Liderii vor să aibă succes și nu se complac acceptând starea de fapt. Întotdeauna este ceva de făcut și întotdeauna poți crește. Cu o stare de spirit orientată spre succes ne putem atinge mai repede obiectivele și putem avea impact asupra celor din jur.

Mergeți în zigzag până când găsiți direcția bună

Uneori o călătorie devine lungă, dificilă, parcă fără sfârșit. S-ar putea să ne punem întrebări cât va mai dura până când să simțim că avem succes și în consecință să vrem să renunțăm. Și totuși, liderii au răbdare și vor să-și asume riscuri întorcându-se după următorul colț până când descoperă direcția potrivită.

Există o stare de spirit a tenacității și a determinării care ne ține motivați pentru a ne atinge țintele. Liderii se agață de ea până când reușesc, indiferent de câte încercări au nevoie. De câte încercări a avut nevoie Edison pentru a inventa becul? Și el a fost un lider extraordinar.

Fie că vă dezvoltați leadershipul interior, muncind în tăcere, fie că vreți să conduceți de pe posium, liderul din voi este gata să facă pasul în față și să înfrunte sorții. Voi trebuie să depășiți provocările, să îmbrățișați oportunitățile de creștere și apoi să munciți din greu pentru a dezvolta o stare de spirit de leadership.

Indiferent ce se întâmplă, continuați să mergeți pe calea de a vă transforma în niște lideri efectivi. Continuați să vă cultivați comportamentele care vă dezvoltă liderul interior, cel care va face pasul în față și vă va ajuta până la urmă să impactați cercul de influență și prin asta să-i ajutați pe oameni să devină mai buni.

Alte articole care v-ar putea interesa:

Sindromul impostorului și cum să scăpați de el

Competențe necesare angajaților la locurile de muncă post-pandemie

5 greșeli de evitat în leadership pentru a câștiga respectul celorlalți

Despre optimizarea meetingurilor online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *