Blog

Blog
Dezvoltarea leadershipului

Comments (0) - Uncategorized

Dezvoltarea leadershipului

Auzim multe și discutăm mult despre lideri în orice grup și organizație. Întrebarea care apare cel mai des este de ce este atât de important să existe un lider în orice grup. Oriunde este nevoie de un inițiator și de un facilitator pentru a face lucrurile să progreseze.

Liderii sunt cei care fac lucrurile să progreseze și îi păstrează pe toți pe aceeași pagină fără să-și piardă încrederea și interesul. De la începutul timpurilor există discuția dacă liderii sunt născuți sau făcuți, și mulți pledează pentru una sau alta dintre laturile acestei dileme. Concluzia majorității însă pare să fie că liderii sunt eficienți doar dacă au abilitățile necesare împreună cu un comportament adecvat. Deci o persoană nu poate fi un adevărat lider în absența unui anumit comportament și a unui stil.

Nu este necesar să aveți un lider numai la locul de muncă, dar importanța sa este semnificativă chiar și în viața personală. Sper că suntem de acord că liderii pot fi făcuți sau că pot înflori folosind anumite tehnici. O persoană cu calități de leadership nu și le dezvălui în mod necesar oricând și oricui, dar aceste caracteristici sunt expuse atunci când este necesar să acționeze ca un lider. Liderii se auto-dezvoltă și sunt cei mai mari critici ai lor. Organizațiile sunt conștiente că liderii trebuie să înțeleagă latura tehnică a afacerii și trebuie să se simtă conectați cu viziunea și obiectivele companiei. Tehnicile de coaching trebuie să-i ajute să devină lideri mai buni.

Afacerea trebuie să aibă sens în propria lor perspectivă de lideri, că lucrează pentru îmbunătățirea companiei, iar realizările acesteia sunt și ale lor. Doar atunci un lider va fi unul bun și se va dovedi un activ extrem de valoros pentru companie. În timp ce liderii cărora le lipsește acest concept s-ar putea să afecteze negativ compania depunând eforturi doar pentru a se dezvolta pe ei și ignorând progresele organizației, în ciuda faptului că unii dintre ei pot fi chiar lideri excepționali. De aceea companiile sunt foarte preocupate de programele de dezvoltare a leadershipului.

În această perioadă, diversitatea culturală a devenit un loc comun, iar liderii trebuie să înțeleagă elementele de bază ale diferitelor culturi care persistă la locul lor de muncă. Păstrând acest aspect în minte, experții în științe comportamentale au desenat mai multe traininguri și activități care să implice oamenii și să-i facă pe lideri să înțeleagă dinamica prezentului. Acestea se prezintă sub formă de jocuri de echipă ori exerciții de management și leadership. Pentru a concluziona, se poate spune că adevărații lideri sunt jucători de echipă. Ei pot să nu fie experți, dar folosesc expertiza altora implicându-i și apreciindu-i. Și acest lucru trebuie învățat de către lideri! În epoca modernă, leadershipul este mult mai dependent de obiectivele umanitare și doar așa oamenii îl vor urma cu ușurință.

Alte articole recomandate:

Dați substanță mărcii dumneavoastră digitale

Managementul de tranziție, un briceag elvețian al transformării organizațiilor

Secretul multiplicării vânzărilor: tăceți!

Erorile cele mai curente în recrutare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *