Blog

Blog
Câteva căi pentru a dezvolta liderul din voi

Comments (0) - Uncategorized

Câteva căi pentru a dezvolta liderul din voi

Cineva a spus odată, „Ești astăzi mai bun decât ieri și decât în zilele anterioare pentru că astăzi ești suma a ceea ce ai învățat din toate zilele de ieri combinate.”

Ceea ce ești astăzi este deci rezultatul a tot ceea ce ți s-a întâmplat, a tuturor experiențelor și oportunităților pe care le-ați pus în practică. Oportunitățile sunt pur și simplu posibilități care oferă prospectul obținerii unor rezultate dacă profitați de ele.

Acest lucru este adevărat și în leadership. Liderii sunt făcuți nu născuți, iar a deveni lider este un proces fără sfârșit pe care-l veți continua prin atragerea oportunităților pe care nu le lăsați să treacă pe lângă voi.

Pentru a vă dezvolta ca lideri nu puteți pur și simplu să spuneți „Vreau să-mi dezvolt abilitățile de lider” și să rămâneți cu asta, ca un simplu serviciu de dublaj de sunet, în urma căruia vă veți trezi că sunteți aceeași persoană, nic mai bună nic mai rea, dar fără abilități de leadership suplimentare față de ziua în care ați spus-o. Pentru a vă dezvolta trebuie să faceți ceva. Iar pentru a intra în acțiune trebuie să găsiți oportunitățile și să vă puneți în situații care vă vor fasona în liderul care vă doriți să fiți.

Iată câteva modalități simple pentru a face asta.

Voluntariatul

Alții nu vă vor observa potențialul dacă stați cuminți în cameră ca o mobilă. Profitați de șanse și ridicați mâna. Săriți pe orice oportunitate sau activitate pentru a vă demonstra abilitățile, pentru a arăta ce puteți face. Implicați-vă în activități.

Fiți proactivi

Nu așteptați să vi se spună. Dacă sesizați o șansă pentru a vă folosi comnpetențele sau talentul, nu așteptați o invitație. Intrați în acțiune. Oamenii îi apreciază pe cei cărora nu trebuie să le spună ce trebuie să facă.

Poziționați-vă

Selectând acțiunile voluntare, trebuie să le evaluați nu cu argumente pro și contra ci în funcție de modul în care vă ajută în scopul dezvoltării abilităților de leadership. Faceți o listă a câștigurilor potențiale din experiențele de voluntariat și intrați în rolurile care vă vor servi ca borne pentru tot mai multe oportunități ce oferă pe viitor mai multe responsabilități. Pozițiile care nu oferă oportunități de avansare sau cu o valoare minimă a saltului vă vor întârzia numai. Apucați oportunitățile care vă vor expanda rolul și expuneți-vă la cât mai multe sarcini provocatoare.

Construiți relații

Leadershipul înseamnă relaționare. Nu puteți învăța să fiți un bun lider și nici nu veți întâlni oportunități dacă nu construiți relații. Trebuie să ieșiți, să întâlniți oameni și să-i căutați pe cei de la care puteți învăța.

Creați-vă propriile oportunități

Oportunitățile nu vor veni niciodată să vă bată la ușă. Trebuie să le urmăriți sau să le creați. Trebuie să mergeți în mijlocul acțiunii și să vedeți ce puteți face. Nu vin la voi în timp ce visați cu ochii deschiși despre ele în confortul dormitorului sau al sufrageriei. Trebuie să le căutați. Dacă obțineți expunerea potrivită, vă bucurați de un anumit succes și creați un pic de vâlvă, oamenii vă vor observa și acest lucru se va traduce prin mai multe oportunități viitoare.

Expunându-vă singuri la oportunități, vă creșteți șansele de a învăța lucruri noi. Acest lucru este esența dezvoltării leadershipului, o acceptare a faptului că indiferent prin ce-ați trecut și cât ați învățat, există încă multe alte lucruri de învățat și este mereu loc de îmbunătățiri, mai ales în leadership.

Alte articole pe care poate ați dori să le citiți:

Cele mai bune citate despre vânzări

Generația Y – un concentrat de dinamism și inovație

Elementele cheie ale fidelizării clienților

Dacă nu-ți prioritizezi singur viața, altcineva o va face!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *