Blog

Blog
Crearea unui eu mai bun

Comments (0) - Uncategorized

Crearea unui eu mai bun

Oamenii au o imensă capacitate de a învăța. Din nefericire, majoritatea nu folosesc cea mai mare parte a acestui potențial. Într-un anumit moment, fiecare dintre noi a atins un platou al stagnării. Fie că este vorba de un director care începe să se simtă prins într-un fel de rutină, fie că este vorba de un constructor de case care are imaginea familiei perfecte și începe să se întrebe dacă ceea ce face este tot ce-și dorește în viață, căutarea dezvoltării personale este îngropată în fiecare dintre noi.

În ce fel ne afectează dezvoltarea personală toate fațetele vieții

Mulți au concepția greșită că auto-ameliorarea înseamnă creșterea stimei de sine și nimic mai mult. Există de asemenea tendința disocierii dezvoltării personale de viața personală. De exemplu, presupunem că creșterea valorii personale, rezolvarea conflictelor relaționale, acentuarea laturii creative sunt toate de natură „personală” și nu au legătură cu munca noastră. Dar nimic nu e mai departe de adevăr.

Un bun program de perfecționare ne învață abilități legate de ascultare, învățare și creștere care sunt la fel de importante la locul de muncă ori acasă sau în compania prietenilor.

Cel mai bun moment pentru dezvoltarea personală este acum!

Din păcate multă lume așteaptă până când lucrurile se înrăutățesc peste măsură înainte de a lua în considerare un program de auto-dezvoltare. Este o alegere proastă pentru că niciun program de perfecționare nu este un remediu instantaneu sau un medicament minune care le rezolvă pe toate. Este un proces în mișcare care continuă să vă învețe și să vă echipeze să vă descurcați în situații conflictuale.  Luați exemplul unui executiv sedentar cu un stil de viață nu prea sănătos, care trăiește și respiră pentru scaunul său. Într-o zi observă ceva suspect în piept, se sperie și fuge la cea mai apropiată policlinică cu plată pentru a-și face niște analize și teste. Nu ar fi fost mai simplu să urmeze un stil de viață mai sănătos și să evite această spaimă? În mod similar, un program de dezvoltare personală vă înarmează cu abilitățile necesare pentru o viață echilibrată și vă așează pe poteca către un eu mai sănătos.

Seminarii de dezvoltare personală

Din nefericire, în ultimii ani a avut loc o proliferare fără precedent a programelor de auto-întrajutorare pe piață. Multe dintre acestea sunt lansate de tot felul de auto-numiți „guru” ai dezvoltării personale care văd imensa oportunitate de a profita de dorința fiecăruia de a crește din interior. Acest lucru este reflectat în în conținutul acestor programe de pregătire promovate cu un entuziasm nemăsurat. Fie că preferați să studiați de acasă sau să priviți flimulețe online, asigurați-vă că ați găsit un program de auto-dezvoltare care chiar vă este util pentru dezlegarea potențialului interior. Aceste seminarii, indiferent de forma lor, pot fi un factor de motivare puternic și vă pot inspira ori provoca să atingeți niveluri complet noi și în creștere de dezvoltare personală.

Alte articole:

Decizii care vă definesc ca antreprenor

Cum să faceți de la început o impresie bună

Cum să găsiți soluția pentru toate problemele dumneavoastră

Despre schimbare și cultura organizației

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *