Blog

Blog
Moduri în care vă puteți demonstra abilitățile de leadership

Comments (0) - Uncategorized

Moduri în care vă puteți demonstra abilitățile de leadership

Dacă sunteți lideri sau aspirați să deveniți, cum vă puteți demonstra abilitățile de leadership?

Concentrați-vă pe ceea ce contează

Ca lideri este foarte ușor să te concentrezi pe ceea ce este familiar sau pe ceea ce îți place în loc de ceea ce contează cu adevărat. Faceți o listă cu cele cinci lucruri care contează pentru a obține succesul personal și organizațional și asigurați-vă că vă concentrați energia asupra acestor zone.

Fixați-vă valorile și trăiți în concordanță cu ele

Cu toții avem anumite valori care hotărăsc modul în care funcționăm și alegerile pe care le facem. Se poate să nu fi stat să le analizăm atunci când le-am adoptat, dar ca lideri claritatea valorilor personale și organizaționale este importantă. Pentru a face acest lucru este suficient să găsiți răspunsurile la două întrebări simple:

  • De ce valori puteți fi legați?
  • Ce susțineți ca persoană și ca organizație?

Odată ce v-ați fixat valorile și le-ați explicitat, mai verificați din când în când că le mai și respectați și le onorați.

Însuflețirea celorlalți                                            

Probabi că aveți multe dorințe comune cu cei pe care-i ghidați: motivarea, sentimentul că le sunt recunoscute eforturile, a face diferența, aceeptarea unor noi provocări. Asta pentru a enumera doar câteva. Una dintre cele mai simple modalități de a vă demonstra capacitățile de leadership este fixarea unei viziuni global și însuflețirea celorlalți pentru a participa la realizarea ei.

Comunicați cu regularitate

Atunci când oamenii nu sunt ținuți la curent cu ceea ce se întâmplă încep speculațiile. În mod similar, dacă nu se ține cont de ceea ce spun, până la urmă vor renunța și vor opri comunicarea. Căutați modalități pentru a comunica și a obține feedback de la oamenii pe care-i conduceți. Odată cu avansul tehnologic și multitudinea de canale disponibile, acest lucru a devenit mai simplu ca niciodată.

Fiți cinstiți

Oamenilor s-ar putea să nu le placă ceea ce faceți ori deciziile pe care le luați ca lideri. Ceea ce vor aprecia însă, va fi onestitatea. De exemplu, dacă compania se zbate, fiți cinstiți cu oamenii și căutați să-i atrageți pentru a pune lucrurile din nou pe roate.

Fiți conștienți de voi înșivă

Ca lideri este vital să demonstrați un grad înalt de conștiință de sine. Aceasta trece dincolo de a ști ce faceți și ce nu faceți bine. Include până și înțelegerea propriilor voastre comportamente asupra celorlalți.

Fiți insistenți

Ca lideri sau aspiranți în leadership veți întâlni multe obstacole și bariere de-a lungul drumului. Cei care reușesc au tenacitatea și dorința de a merge înainte chiar și atunci când șansa pare să se împotrivească.

Succesul în leadership nu este simplu. Deci ce vă trebuie pentru a vă demonstra calitățile și a atinge un real succes?

Alte articole pentru dumneavoastră:

Transformați timpul într-un companion al reușitei dumneavoastră

Tehnici cheie de prezentare utilizate de Steve Jobs

Vechile modele de business se transformă în era digitală

Găsirea unui job după 40 de ani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *