Blog

Blog
Verificați dacă mai aveți o carieră competitivă

Comments (0) - Uncategorized

Verificați dacă mai aveți o carieră competitivă

În goana de zi cu zi pentru a duce la îndeplinire toate sarcinile de la locul de muncă, una dintre sarcinile importante poate fi dată cu ușurință deoparte: dezvoltarea continuă a competențelor și abilităților voastre. Este ușor să intrați în vrie și să treceți cu vederea ori să ignorați noile competențe de care veți avea nevoie pentru a ține pasul cu industria și a avansa în carieră. Un sondaj realizat anul trecut a descoperit că 61% dintre americani cred că forța de muncă actuală suferă masiv de lipsa competențelor, dar nu cred că și ei au vreo legătură cu problema.

Dincolo de declarațiile sforăitoare, există câteva modalități de a verifica dacă așa e și veți găsi mai jos 6 puncte care vă vor ajuta să vedeți dacă sunteți la zi cu competențele pentru a ajunge acolo unde vă doriți.

Țineți ochii deschiși spre industria în care lucrați

Oamenii curioși din punct de vedere intelectual au tendința de a privi lumea din jur și de a pune întrebări pentru a afla ce se întâmplă. Indiferent ce funcție sau rol aveți în companie, trebuie să întrebați: „Ce urmează? Se adoptă noi standarde sau tehnologii în industrie? Apar servicii noi, în care este nevoie de competențe noi? Cum se schimbă profesia voastră? Voi știți ce trebuie să faceți pentru a ține pasul cu ea?” Acest tip de întrebări vă vor ajuta să vă definiți zonele pe care vreți să le îmbunătățiți.

Verificați ce se vinde în industria voastră

Anumiți consultanți spun că puteți întrezări ceea ce urmează aruncând un ochi la ceea ce se vinde în industria dumneavoastră. Mergeți prin magazine, uitați-vă pe websiteuri, mergeți la expoziții și la conferințe profesionale, urmăriți reclamele. Toate acestea vă pot da o idee referitoare la ceea ce dezvoltă principalii actori ai industriei voastre.

Discutați cu factori de influență

Urmăriți revistele profesionale, blogurile, newsletterurile, conturile de social media sau websiteurile pentru a rămâne informați. Eventual urmăriți interviurile oferite de lideri din industria dumneavoastră pentru a vă da seama ce competențe și abilități vă sunt necesare pentru a avea mai mult succes în domeniu.

Citiți anunțurile de joburi

Chiar dacă nu căutați un post nou, este o idee bună să treceți în revistă în mod regulat ce posturi mai apar în industria voastră. Dacă începeți să observați o cerere pentru competențe pe care nu le aveți, începeți să vă reconstruiți acele zone pentru a vă păstra competitivitatea.

Fiți atenți la cei care sunt angajați

Se spune că putem găsi indicii importante în jurul nostru. Noii angajați vă recomandă softuri sau proceduri cu care nu sunteți familiarizați? Supervizorul vostru vă notează negativ în privința unor competențe în momentul evaluărilor? Nu ignorați aceste semnale. Atunci când compania unde lucrați angajează oameni noi pentru că sunt buni utilizatori ai unui soft, ar trebui să vă apucați să învățați acel soft.

În plus, uitați-vă la zonele în care sunteți deficitari. Vi se cere să lucrați la proiecte dificile, care vă deranjează? Adesea acesta este un vot de încredere, dar nu ratați oportunitatea de a fi la înălțimea ocaziei învățând ceva nou.

Fixați-vă ținte personale și nu uitați de competențele generale (soft skills)

Pe lângă aceste indicii din jurul vostru este important să vă fixați propriile ținte de dezvoltare anuale. Și nu uitați de competențele generale necesare în afaceri, de care s-ar putea să aveți nevoie pe măsură ce avansați pe scara ierarhică. Atunci când sunt întrebați de ce nu avansează anumiți angajați, directorii spun că motivele sunt adesea legate de competențe generale, cum ar fi modestia sau abilitatea de a colabora ori de a lucra cu membrii echipei.

Și există disponibilități de training pentru absolut orice vreți să învățați și aproape totul se mută deja online, deci la un clic distanță.

De la imaginea de ansamblu a industriei la specificitățile culturii organizaționale a firmei unde lucrați, înțelegerea și dezvoltarea consecventă a competențelor de care aveți nevoie sunt importante pentru securizarea unui post pe termen lung. Rămânând deschiși la indiciile din jurul vostru, vă puteți apropia mai ușor de o promovare sau de următorul job.

Alte articole:

Specificități ale pieței muncii

Și dacă ați învăța leadership-ul ca pe muzică ori karate?

De ce calități are nevoie un bun vânzător?

Debutanți – expuneți-vă valoarea de la începutul CV-ului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *