Blog

Blog
5 sfaturi pentru manageri ca să câștige în fața celorlalți

Comments (0) - Uncategorized

5 sfaturi pentru manageri ca să câștige în fața celorlalți

Managerii buni știu că pentru a-și atrage oameni de calitate, care să le susțină ideile, trebuie să-i convingă și să-i influențeze. Convingerea celorlalți este o abilitate care, ca și celelalte, poate fi dezvoltată. Deci ce poate face un manager pentru a-i câștiga pe ceilalți prin convingere?

Comunicarea

Comunicarea efectivă este un element cheie în convingerea celorlalți. Chiar dacă este clar important să vă transmiteți efectiv gândurile și ideile, este și mai important să ascultați. Atunci când ascultați înțelegeți îngrijorările și preocupările celorlalți. În plus, creați o mare oportunitate de a genera idei noi care vă pot ameliora propunerile și ideile proprii.

Fiți un model

Ca manageri, echipele vă vor privi ca pe un model sau ca pe un lider. Ei vor vedea cum răspundeți voi la situații dificile și provocatoare și cum răspund alții la ele. Dacă modelați în mod consistent modul în care doriți ca alții să răspundă, o parte importantă a acestora vor adopta aceste trăsături. Dacă oamenii vor ști că vă țineți de cuvânt, ei vă vor respecta.

Evidențiați alte succese

Atunci când oamenii se află în fața unei provocări, unii o vor vedea ca pe o amenințare. Și când se simt amenințați, oamenii vor fi mai puțin dornici să încerce și ar putea chiar să dea înapoi. În aceste momente este adesea util să le amintiți de succese din trecut, obținute atunci când totul părea imposibil. Acest lucru clădește încrederea și îi reasigură pe oameni.

Fiți cinstiți

Oamenilor s-ar putea să nu le placă întotdeauna ceea ce le spuneți, dar marea majoritate vor să audă așa cum e. Ei nu vor să-i aburiți ci o evaluare deschisă și corectă a situației și a ceea ce trebuie făcut. Făceți-vă un obicei din a fi onești cu oamenii în privința urcușurilor și coborâșurilor.

Implicați-i pe ceilalți

Sunteți o singură persoană și nu puteți fi buni la toate. Răspunsul este implicarea celorlalți în găsirea celei mai bune căi de a ataca o anumită provocare. Cu cât sunt generate mai multe idei, cu atât sunt mai multe opțiuni de evaluat și ca rezultat este mai probabilă găsirea celei mai bune soluții.

Dacă orice realizare are nevoie de o victorie în fața celorlalți, ce veți începe să faceți diferit?

Alte articole:

Cum stimulează rivalitatea geniul creativ

Pe scurt despre interviul de recrutare

Churchill despre caracteristicile unui lider adevărat

Ameliorându-vă capacitatea de a asculta veţi deveni foarte interesanți şi productivi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *