Blog

Blog
8 bariere în calea atingerii țintelor

Comments (0) - Uncategorized

8 bariere în calea atingerii țintelor

Fiecare dintre noi vrea să obțină rezultate. Ne simțim bine când obținem un rezultat sau atingem un obiectiv. Și ne motivează să facem mai mult și să obținem mai mult. În timp ce majoritatea dintre noi recunosc acest lucru, se sugerează că:

  • Doar 25% dintre noi își fixează în mod constant obiective specifice;
  • Doar 3% au un obiectiv specific pentru fiecare domeniu major al vieții lor;
  • Doar 8% fac ceva concret și constant pentru atingerea unui obiectiv.

Deci care sunt cele 8 bariere principale în calea atingerii obiectivelor voastre?

Lipsa dorinței/foamei/motivării

Dacă nu simțiți o dorință reală de a atinge un obiectiv specific, nu veți fi motivați să o faceți. Prima oară când apare un obstacol cât de mic, veți renunța sau vă veți convinge că nu era scris să se întâmple. Așa a vrut destinul…

Lipsa unei mize/nimic de pierdut

O bună modalitate de a ilustra acest lucru este să comparați un antreprenor cu un lider dintr-o organizație mare. Antreprenorul va avea, în general, o miză personală importantă. Poate că s-a împrumutat, și-a ipotecat casa pentru a-și atinge ținta. Ei au o miză personală reală. Liderul într-o organizație mare și-ar putea pierde probabil jobul și statutul, deci are o miză, dar nu de același nivel. Dacă știe să se vândă și nu are prea mult ghinion, va găsi destul de repede o poziție similară.

Nevoia de certitudine

Dacă trebuie să fiți siguri că totul va merge așa cum vă așteptați, există șanse ca ceva să se așeze în calea realizării. De ce? Pentru că în afară de moarte, nimic nu este sigur.

Lipsa persistenței/angajamentului

Toți suntem angajați la începutul oricărui lucru nou, dar unora le lipsește perseverența pentru a obține rezultatele dorite. Orice lucru semnificativ va necesita probabil un pic de efort pentru a-l obține, fie că este o calificare, un job în management sau un program major de schimbare pe care îl coordonați.

Trecutul determină viitorul

Ați observat vreodată câți oameni spun că nu are rost să facă ceva pentru că au încercat în trecut și au eșuat? Trecutul este istorie și nu-l mai puteți schimba. Luați exemplul delegării. Poate că ați încercat-o o dată și nu a reușit, așa încât v-ați gândit că nu va mai funcționa nici pe viitor… Viitorul? Încă nu a venit… Nu s-a întâmplat…

Frica

Frica este probabil cea mai mare barieră în calea oricărei realizări. Oprește oamenii din acțiune dintr-o mulțime de motive, cum ar fi respingerea, eșecul și alte reacții. Recunoașteți că fiecare are îndoielile lui și că dacă vreți să obțineți ceva trebuie să acționați în ciuda lor.

Concentrarea pe aspectele negative

Anumite profesiuni se concentrează pe partea negativă. Chiar dacă nu o puteți ignora, este important să nu uitați de oportunități. Dacă vă concentrați doar pe partea negativă, vă blocați probabil creativitatea.

Lipsa de concentrare

Există atâtea posibilități și este ușor să fiți distrași. O lipsă de concentrare poate să vă împingă la a nu urmări nimic niciodată.

Cu toții avem bariere în calea atingerii propriilor ținte. Voi ce bariere aveți nevoie să ridicați pentru a obține rezultatele extraordinare pe care vi le doriți?

Alte articole:

Pentru a rămâne concentrați, antrenați-vă mintea ca pe un mușchi

Dacă aș mai avea 20 și ceva, aș încerca cât mai multe joburi

Arta de a ieși în față fără a părea aroganți

7 modalități care vă ajută să fiți un lider mai plăcut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *