Blog

Blog
Dacă aș fi…

Comments (0) - Uncategorized

Dacă aș fi…

Eliminați aceste cuvinte din vocabularul vostru, pentru că ele vă demotivează și se concentrează doar pe trecut.

De atâtea ori oameni spun, „Dacă aș fi ales această carieră… Dacă aș fi ascultat-o pe ea… Dacă aș fi știut ceea ce știu acum…”

Ei bine, nu v-ați ales acea carieră, ați ascultat-o și nu știați atunci ceea ce știți acum, așa că nu mai pierdeți timpul frământându-vă referitor la trecut pentru că nu aveți niciun control asupra lui.

Puteți însă să vă controlați gândurile, ceea ce spuneți și ceea ce faceți acum și în asta constă puterea voastră.                

Ceea ce este important de știut este că n-ați eșuat, abia ați creat un rezultat. Dacă sunteți nefericiți cu acest rezultat, atunci faceți ceva în privința asta, nu dați vina pe voi, pe circumstanțele trecute sau pe altcineva. Vor mai fi momente în care veți lua decizii dureroase sau care vă vor da înapoi, în loc să vă împingă înainte.

Oamenii au o inteligență care nu poate fi măsurată și înțeleasă. Avem capacitatea de a ne adapta, de a ne depăși și de a evolua. Dacă nu creați rezultatul dorit, atunci schimbați-vă planurile. Trecutul servește unui singur scop, acela de a învăța.

De îndată ce vreți responsabilitatea pentru a crea ceea ce vă doriți, vă garantați forța. Dacă dați vina pe surse exterioare sau pe evenimente din trecut, renunțați la această forță. În mod uimitor, circa 95% dintre oameni se concentrează asupra problemelor și doar 5% asupra soluțiilor.

În următoarea perioadă, vă rog să faceți un efort și să vă ascultați dialogul interior. De îndată ce surprindeți un gând negativ sau o frază începând cu acele cuvinte, opriți-vă și înlocuiți totul cu ceva pozitiv sau cu gânduri despre găsirea unei soluții sau a următorului pas pe care să-l faceți.

Vă puteți programa să fiți orientați spre soluții în loc de a rămâne orientat spre probleme ori regrete. Practicați acest exercițiu în fiecare moment al fiecărei zile și veți dezvolta un obicei al oamenilor de succes, al celor fericiți.

Fie ca restul vieții voastre să fie cea mai bună parte a ei!

Alte articole recomandate:

10 definiții pentru leadership

Cum să preveniți și să gestionați o eroare de recrutare

Sunteți un lider sau un manager?

Secretele unui vânător de capete pentru recrutarea celui mai bun comercial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *