Blog

Blog
Fundația leadershipului

Comments (0) - Uncategorized

Fundația leadershipului

Cea mai importantă calitate în leadership, acea calitate pentru care vreți să fiți cunoscuți, este performanța extraordinară, cu obiectivul obținerii unor rezultate extraordinare.

Aceste rezultate servesc apoi ca o inspirație pentru alții, pentru a performa de asemenea la niveluri excepționale. Oamenii atribuie leadershipul acelora care-i pot face capabili să atingă scopuri sau obiective importante.

De ce vă respectă oamenii

Dezvoltăm o percepție înaltă despre cei pe ajutorul cărora putem conta pentru a realiza ceea ce este important pentru noi. Oameni care realizează vânzări importante, stabilind adevărate recorduri, își dezvoltă influența în mințile și inimile colegilor și ale superiorilor. Despre ei se vorbește în cel mai pozitiv mod.

Efectul de aureolă

Cei care răspund de companii sau departamente, care obțin niveluri înalte de profitabilitate, își dezvoltă de asemenea carisma. Ei par să aibă ceea ce se numește „efectul de aureolă”. Sunt percepuți de către ceilalți ca fiind extraordinari, capabili de lucruri deosebite. Greșelile le sunt adesea trecute cu vederea, în timp ce punctele forte le sunt exagerate. Ei devin carismatici.

Sursa carismei

Carisma vine de fapt din dezvoltarea personală. Provine din faptul că vă iubiți și vă acceptați necondiționat pe măsură ce faceți și spuneți lucruri care vă dezvoltă o personalitate puternică, carismatică.

Fiți hotărâți și fixați-vă un scop

Atunci când stabiliți obiective clare și deveniți orientați și hotărâți, susținând aceste obiective cu o încredere de nezdruncinat, vă dezvoltați carisma. Atunci când sunteți entuziaști și emoționați de ceea ce faceți, atunci când sunteți implicați total în realizarea unui lucru, radiați această carismă. Atunci când vă acordați timpul necesar pentru a studia și a deveni un expert în ceea ce faceți și apoi vă pregătiți cu grijă pentru o  oportunitate de a vă folosi cunoștințele, competențele sau experiența, percepția pe care ceilalți o au despre voi crește.

Acceptarea completă a responsabilității

Atunci când vă asumați responsabilitatea completă și acceptați posesia, fără a căuta scuze și a da vina pe alții, experimentați un simț al controlului care conduce la o putere personală ce reprezintă fundamentul carismei. Atunci când arătați ca niște învingători în orice moment, când expuneți acea imagine externă pe care ceilalți o admiră, vă construiți carisma. Atunci când vă dezvoltați caracterul stabilind standarde înalte și apoi vă disciplinați singuri pentru a trăi aliniați cu cele mai înalte principii pe care le-ați adoptat, deveniți acel tip de persoană pe care fiecare o admiră și o respectă. Deveniți acel tip de peroană care radiază carisma către ceilalți.

Concentrarea pe rezultate

Până la urmă, atunci când vă concentrați energiile pe obținerea rezultatelor pentru care ați fost angajat, rezultate pe care ceilalți le așteaptă de la voi, vă dezvoltați o reputație de performer și de om care face lucruri, iar asta duce inevitabil spre percepția carismei.

Puteți dezvolta acel tip de carismă care vă deschide ușile lucrând la propria dezvoltare în mod consistent și persistent, devenind acea persoană pe care fiecare o admiră și o consideră superioară. Asta înseamnă carisma.

Exerciții practice

Iată două lucruri pe care le puteți face imediat pentru a pune în practică aceste idei.

Mai întâi, întrebați-vă în fiecare zi, „Care este acel lucru pe care eu și numai eu îl pot face și care, dacă este bine făcut, va diferenția cu adevărat firma mea?” Oricare ar fi răspunsul, faceți acel lucru!

În al doilea rând, hotărâți-vă asupra celor mai importante rezultate pe care le puteți obține pentru compania voastră și asigurați-vă că toți ceilalți lucrează pentru aceleași rezultate, în fiecare oră din fiecare zi!

Alte articole:

A devenit oare cravata demodată?

30 de răspunsuri patetice la întrebările din cadrul interviului de recrutare

5 modalități prin care liderii importanți dau sens muncii angajaților

Managementul și arta de a-ți cere scuze atunci când trebuie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *