Blog

Blog
7 sfaturi care vă pot ajuta în carieră

Comments (0) - Uncategorized

7 sfaturi care vă pot ajuta în carieră

Cu economia din nou în suferință, există câteva trucuri pentru a fi angajați, chiar dacă e o piață foarte dură. Aceste sfaturi vă pot ajuta pe drumul de a redeveni angajați, dacă nu sunteți:

  • În primul rând ar trebui să vă alăturați unui grup sau unei organizații profesionale. Circa 70-80% dintre joburi sunt date datorită networkingului sau a referințelor. Asta face și mai grea viața celor excluși din aceste cercuri de relaționare. Așa că implicați-vă și înscrieți-vă într-un grup cu interese similare. Acest lucru vă poate furniza calea spre angajare. Este mereu util să fiți înconjurați de oameni cu aceleași idei și experiențe profesionale.
  • Voluntariatul este o altă modalitate de a vă alătura unor cercuri sociale. Acesta crează o apropiere cu oameni importanți, care s-ar putea să-și amintească de voi la momentul potrivit. A vă dedica timpul liber este extraordinar și poate transmite semnale pozitive anumitor oameni.
  • Un club profesional vă poate ajuta și el. Alăturându-vă unui asemenea club s-ar putea să primiți informații despre anumite joburi disponibile. Toți cei implicați în asta sunt acolo pentru aceleași motive. Acest lucru crează o bază de cunoștințe comune, iar grupul poate discuta strategii și idei pentru obținerea unor joburi.
  • Când sunteți online, rămâneți pozitivi. Acesta este un beneficiu imens, iar anumite companii fac o verificare referitor la activitatea online. Comentariile pozitive și feedbackurile prezintă o persoană într-o lumină favorabilă.
  • Un alt mod de a decide asupra căii de urmat în carieră este de a găzdui discuții cu profesioniști din domeniul care vă interesează. Viitorii angajați pot în acest fel înțelege liniile directoare ale poziției dorite.
  • O regulă bună este să tratați căutarea unui job ca pe un job în sine. Nu veți avea foarte mult succes doar aplicând ici și colo. Puneți-vă CV-ul pe cât mai multe siteuri posibile. Cu cât e mai vizibil, cu atât sunt mai mari șansele de a fi remarcat.
  • Și o idee finală despre interviu. Acesta reprezintă ultima șansă pentru a fi aleși pentru o anumită poziție. Plecați suficient de devreme pentru a trece peste orice problemă neprevăzută care ar putea apărea în ultimul moment. Când ajungeți, completați toate materialele care vi se solicită cu atenție. Nu contează cât durează, dacă este corect. De asemenea, mergeți la baie pentru a vă verifica pentru ultima oară aspectul.

Succes!

Alte articole complementare:

Leadershipul și managementul schimbării merg mână-n mână

La ce folosește amabilitatea în întreprindere?

Savurarea propriilor erori este cheia succesului

Pentru performanță schimbarea trebuie să vină din interior

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *